Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ : Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία - Ράντζα και επιλογή ασθενών για ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ : Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία – Ράντζα και επιλογή ασθενών για ΜΕΘ

Εκτός ορίων είναι η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας στο οποίο τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία έχουν επανεμφανιστεί λόγω του κοροναϊού, γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε κρεβάτι ΜΕΘ ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- τουλάχιστον 50 ασθενείς από covid εκτός ΜΕΘ.

Εκτός ορίων είναι η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας στο οποίο τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία έχουν επανεμφανιστεί λόγω του κοροναϊού, γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε κρεβάτι ΜΕΘ ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- τουλάχιστον 50 ασθενείς από covid εκτός ΜΕΘ.

Οι περιγραφές που γίνονται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, είναι δραματικές καθώς, κάθε μέρα τα νοσοκομεία της Αττικής στην εφημερία τους γεμίζει το καθένα δύο κλινικές με ασθενείς covid!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να πέφτει στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών οδηγώντας στη συρρίκνωση τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τις γενικές παθήσεις και άλλες ασθένειες.

Σύστημα μιας νόσου το ΕΣΥ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει -κάτι που έχει θέσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες η ΟΕΝΓΕ με ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό- ότι το ΕΣΥ γίνεται σύστημα μιας νόσου με αποτέλεσμα να αυξάνεται η νοσηρότητα και η θνητότητα από άλλες αιτίες.

Τα ασθενοφόρα που θυμίζουν στρατιωτικά οχήματα εν καιρώ πολέμου στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων δείχνουν, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, την κατάρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη δυσκολία εισαγωγής στα νοσοκομεία με ελεγχόμενα συμπτώματα λόγω έλλειψης χώρου.

Τα θετικά στον covid περιστατικά «βρίσκονται χωρίς παρακολούθηση σπίτι τους και όταν φθάνουν στο αμήν διακομίζονται στα νοσοκομεία με ασθενοφόρο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ράντζα ασθενείς με κοροναϊό

«Έχουμε ράντζα και σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κοροναϊό.  Στο «Αγία Όλγα» γέμισαν τα κρεβάτια με 60 ασθενείς στη χθεσινή εφημερεία και 14 ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται σε ράντζα» προσθέτει.

Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο όπου ο κ. Γιαννακός σημειώνει ότι οι ψυχικά ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό αφήνονται να πεθάνουν αβοήθητοι.

«Αποθήκη ψυχών» η κλινική Covid στο Δρομοκαΐτειο

«Το Δρομοκαΐτειο έφτιαξε κλινική κοροναϊού με 37 ψυχικά ασθενείς» την οποία ο κ. Γιαννάκος χαρακτηρίζει «αποθήκη ψυχών» και «νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κοροναϊό» λόγω των ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλει ότι «αύριο θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα».

Επιλογή ασθενών για ΜΕΘ

Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ και την επιλογή των ασθενών πλέον αυτή γίνεται με ηλικιακά κριτήρια όπως αποδεικνύει επιστολή συγγενούς διασωληνωμένου ασθενή εκτός Εντατικής επί 8 μέρες στην «Παμακκάριστο». Σε αυτή την επιστολή που κοινοποιεί ο κ. Γιαννάκος ζητείται η παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ.

«Αυτή η επιστολή τα λέει όλα, για την επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια» υπογραμμίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους

Δεκάδες (τουλάχιστον 50) παραμένουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 4 στο Τζάνειο, 9 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, 6 στο «Γεννηματάς», 2 στο Λαϊκό τρεις ημέρες, 10 στο Σισμανόγλειο, παρά το γεγονός ότι άνοιξε 7 κλίνες στα χειρουργεία, 3 στο «Ελπίς», 2 στην Παμακκάριστο, 1 στο Ιπποκράτειο, 8 στο «Αλεξάνδρας» προσωρινά στη καρδιολογική μονάδα, 1 στο «Αμαλία Φλέμινγκ», 3 στο Θριάσιο κλπ.

Τα κρεβάτια σε ΜΕΘ γεμίζουν αμέσως

Ακόμα και οι αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ που ανοίγουν, γεμίζουν αμέσως, τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Στον «Ερυθρό Σταυρό» άνοιξαν ακόμη 16 κλίνες στη καρδιολογική μονάδα και ΜΑΦ και γίνονται συνεχώς διακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών. Σε λίγες ώρες θα γεμίσουν, αναφέρει.

Στα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικό», καθώς και σε σχεδόν όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής οι ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Γιαννάκου υπάρχουν 3 κενές κλίνες ΜΕΘ μόνο στο ΚΑΤ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024