Και φυσικά αποστολή 6 στο 13033.

Από σήμερα λειτουργούν ξανά, με αυστηρά μέτρα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Ανοίγουν επίσης τα πάρκα αλλά και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι.

 Με την αποστολή 6 η μετακίνηση στα κομμωτήρια

Η μετακίνηση των πολιτών τόσο στα κομμωτήρια, στα κέντρα περιποίησης νυχιών αλλά και στους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με αποστολή sms 6 στο 13033. Για πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους και άσκηση, δεν επιτρέπεται η κίνηση με το αυτοκίνητο, αλλά με τα πόδια ή με ποδήλατο δεν υπάρχει ούτε χιλιομετρική απαγόρευση ούτε και εμπόδιο να βγει κανείς από το δήμο του.

Σε ό,τι αφορά στα κομμωτήρια, τα κουρεία ή τα κέντρα αισθητικής, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν κι εκτός δήμου.

Το αποδεικτικό ραντεβού από τον κομμωτή

Η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον κομμωτή, τον κουρέα ή το κέντρο αισθητικής.

Για παράδειγμα, κάτοικος της Καλλιθέας που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Μαρούσι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού.

Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από τη Γλυφάδα στο Μαρούσι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr