Αιχμές για τα περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς άφησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε εκτενώς στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που παρατηρούνται σε γιατρούς και νοσηλευτές, εκφράζοντας την ανησυχία της. «Οι περιπτώσεις της ενδονοσοκομειακής διασποράς μάς ανησυχούν πολύ. Ξέρουμε ότι τα ποσοστά των υγειονομικών που εμβολιάζονται […]

Αιχμές για τα περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς άφησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε εκτενώς στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που παρατηρούνται σε γιατρούς και νοσηλευτές, εκφράζοντας την ανησυχία της.

«Οι περιπτώσεις της ενδονοσοκομειακής διασποράς μάς ανησυχούν πολύ. Ξέρουμε ότι τα ποσοστά των υγειονομικών που εμβολιάζονται θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια «υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες νοσούν εμβολιασμένοι ακόμη και μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων του εμβολίου, αλλά αυτές σε ποσοστό δεν ξεπερνούν το 0,2%».

«Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να εγείρεται ως δικαιολογία, για να μη διενεργούνται εμβολιασμοί» έσπευσε να επισημάνει.

Δείτε όσα είπε:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr