Κοροναϊός – Θεοδωρίδου : «Να μην συσχετίζεται το εμβόλιο με θανάτους από άλλους παράγοντες»
Τα νεότερα δεδομένα σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κοροναϊό παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου
Τα νεότερα δεδομένα σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κοροναϊό παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο πλαίσιο της προληπτικής αναστολής των εμβολιασμών σε αρκετές χώρες της ΕΕ με το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι η Ελλάδα συντάχθηκε με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συνεχίζοντας κανονικά την εμβολιαστική διαδικασία και με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Όπως είπε, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο συσχετίζεται απολύτως με περιστατικά θρομβώσεων ή με το αναφερθέν σπάνιο φαινόμενο να εμφανίζεται θρόμβωση και διάχυτη αγγειακή πήξη.
«Όλα τα εμβόλια έναντι της Covid 19 προστατεύουν από τον κοροναϊό, αλλά όχι από άλλες ασθένειες. Επομένως, δεν θα πρέπει να συσχετίζονται καταστάσεις που οδηγούν σε θάνατο με το εμβόλιο» επεσήμανε.
Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε τη Διεθνή Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης, η οποία συστήνει ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό ακόμη και άτομα που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά ή αντιπηκτικά φάρμακα.
Αιχμές για την ενδονοσοκομειακή διασπορά
Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου άφησε αιχμές για τις περιπτώσεις ενδονοσοκομειακής διασποράς. «Οι περιπτώσεις της ενδονοσοκομειακής διασποράς μας ανησυχούν πολύ. Ξέρουμε ότι τα ποσοστά των υγειονομικών που εμβολιάζονται θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει».
Όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες νοσούν εμβολιασμένοι ακόμη και μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων του εμβολίου, αλλά αυτές σε ποσοστό δεν ξεπερνούν το 0,2%. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να εγείρεται ως δικαιολογία, για να μην διενεργούνται εμβολιασμοί.
Δείτε την ενημέρωση για τον εμβολιασμό
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442