Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: «Να ενώσουμε τις φωνές μας κατά των φυλετικών διακρίσεων»
Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι.
Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.
Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
«Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις εναντίον οποιουδήποτε από εμάς μας βλάπτουν όλους» αναφέρει σε μήνυμά του ο ΟΗΕ.
«Ο Ύπατος Αρμοστής, Φίλιπο Γκράντι, ζητά έναν κόσμο που δεν είναι μόνο ενάντια στον ρατσισμό, αλλά είναι ενεργά αντιρατσιστικός».
«Racism and racial discrimination against anyone of us hurts all of us.»
Our High Commissioner @FilippoGrandi calls for a world that is not just against racism, but is actively anti-racist. #FIGHTRacism https://t.co/HknJuslSk4
— UNHCR Greece (@UNHCRGreece) March 21, 2021
Δένδιας: Λέμε «ναι» στην ισότητα και την αξιοπρέπεια
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού ανάρτησε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Λέμε «όχι» στον ρατσισμό και τις διακρίσεις. Λέμε «ναι» στην ισότητα και την αξιοπρέπεια», αναφέρει.
Βαρβιτσιώτης: Μέρα αφύπνισης
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού ανάρτησε στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού είναι μέρα αφύπνισης. Για όλα όσα πρέπει να κάνουμε για μία ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις, με ίσα δικαιώματα για όλους. Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στη μισαλλοδοξία», αναφέρει.
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
- Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Νίγκρο
- Αντόν Τσέχωφ: Πόσο κακός είναι ο κόσμος…
- Missing Alert για 22χρονη που εξαφανίστηκε την Τρίτη από την περιοχή Ελληνορώσων
- Ο Λένι Κράβιτς αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που γυμνάζεται φορώντας δερμάτινα παντελόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442