Η πρόεδρος της Κομισιόν απείλησε ευθέως ότι θα μπλοκάρει τις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca που παράγονται στην Ευρώπη εάν πρώτα δεν εμβολιαστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ηχηρή προειδοποίηση να μην υλοποιήσει τις απειλές για μπλόκο στις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca που παράγονται στην Ευρώπη απηύθυνε στις Βρυξέλλες η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer λέγοντας ότι πιθανά αντίμετρα του Ηνωμένου Βασιλείου σε πρώτες ύλες θα οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν απείλησε ευθέως ότι θα μπλοκάρει τις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca που παράγονται στην Ευρώπη εάν πρώτα δεν εμβολιαστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο λόγος είναι ότι η Ευρώπη θεωρεί πως η βρετανική εταιρεία δίνει εκατομμύρια δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και πενιχρές στην Ευρώπη. Ο μισός πληθυσμός της Βρετανίας έχει ήδη εμβολιαστεί, περίπου 27 εκ άτομα ενώ γίνονται 421.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, Έρχεται όμως μια άλλη εταιρεία τώρα, η Pfizer, η οποία συνεχίζει να στέλνει δόσεις στην ΕΕ και λέει ότι εάν το ΗΒ πάρει αντίμετρα και μπλοκάρει την εξαγωγή κρίσιμων πρώτων υλών για την παραγωγή των εμβολίων τότε η Ευρώπη δεν μπορεί καν να παράγει εμβόλια.

Συνεπώς η ΕΕ βρίσκεται σε αδιέξοδο και το θρίλερ με τα εμβόλια φαίνεται να μην έχει τελειωμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr