Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : «Μετεωρολογική βόμβα» με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Καιρός : «Μετεωρολογική βόμβα» με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στην Αττική

«Τι κι αν η Άνοιξη μας χτυπά ημερολογιακά την πόρτα, ο καιρός δεν δείχνει να εναρμονίζεται εύκολα με την εποχή» σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνοντας λόγο ακόμη και για χιόνια στην Αττική

«Τι κι αν η Άνοιξη μας χτυπά ημερολογιακά την πόρτα, ο καιρός δεν δείχνει να εναρμονίζεται εύκολα με την εποχή» σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνοντας λόγο ακόμη και για χιόνια στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μαρουσάκης, «στα μέσα της εβδομάδας που ανοίγεται μπροστά μας, αναμένεται να μας επισκεφτούν πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ουκρανίας, φέρνοντας αρκετό κρύο και ταυτόχρονα τα χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

«Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνεται η πορεία της πολικής αέριας μάζας (μπλε χρωματισμοί) η οποία μέσω της Ουκρανίας θα φτάσει μέχρι και την χώρα μας το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη, για να εκτονωθεί στη συνέχεια προς την περιοχή της Τουρκίας, όπου, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της πολικής εισβολής», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πότε επιστρέφει η Άνοιξη;

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις», όπως επισημαίνει ο κύριος Μαρουσάκης, «η ψυχρή αυτή εισβολή αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή και μετά κι έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τίποτα δεν θα θυμίζει αυτόν τον ανοιξιάτικο χιονιά, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι σε ανοιξιάτικα επίπεδα».

«Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτές οι ψυχρές εισβολές – την εποχή που διανύουμε – κάνουν αισθητή την παρουσία τους τη νύχτα και το πρωί μιας και η αύξηση της διάρκειας της ημέρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ιδιαίτερα σε πεδινές περιοχές και σε αστικά κέντρα».

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Τι κι αν η Άνοιξη μας χτυπά ημερολογιακά την πόρτα, ο καιρός δεν δείχνει να…

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, March 21, 2021

Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα

Όσον αφορά στον αυριανό καιρό, η Δευτέρα αναμένεται… ιδιαίτερα βροχερή κατά διαστήματα τόσο στο Ιόνιο, και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όσο και στο Αιγαίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του MEGA, Γιάννη Καλλιάνου, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, όπως και στις βόρειες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική τη Δευτέρα αναμένονται λίγες ασθενείς τοπικές βροχές, και διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός, με βροχές, ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024