Όπως επισήμανε ο κ. Δαγρές οι φαρμακοποιοί ζητούν πρώτα από όλα τα rapid test να είναι αξιόπιστα κι εγκεκριμένα προϊόντα από κάποια δημόσια αρχή, είτε διεθνή είτε εγχώρια.  

Τις επιφυλάξεις των φαρμακοποιών για τα self rapid test που θα προμηθεύονται οι πολίτες δωρεάν από τα φαρμακεία εξέφρασε ο Γιάννης Δαγρές, μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Ήταν αξιέπαινη η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θέλει να προσφέρει μαζικά rapid test στον πληθυσμό κι εμείς μάλιστα είχαμε πει εδώ και αρκετές μέρες ότι είμαστε θετικοί σε αυτό και θα το στηρίξουμε, όπως κάναμε και με τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Ξαφνικά όμως την Παρασκευή γίνονται κάποιες ανακοινώσεις από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, οι οποίες ήταν γενικές και αόριστες και δεν έδιναν κάποιες λεπτομέρειες. Ήταν μακριά από αυτά που αρχικά είχαμε συζητήσει άτυπα με την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Τι ζητούν ο φαρμακοποιοί από την κυβέρνηση για τα rapid tests

Όπως επισήμανε ο κ. Δαγρές οι φαρμακοποιοί ζητούν πρώτα από όλα τα rapid test να είναι αξιόπιστα κι εγκεκριμένα προϊόντα από κάποια δημόσια αρχή, είτε διεθνή είτε εγχώρια.

«Δεύτερον, θέλουμε ένα πρωτόκολλο διαδικασίας, δηλαδή τι κάνει ο φαρμακοποιός όταν ένας πολίτης πηγαίνει στο φαρμακείο για rapid test.  Το τρίτον είναι αν τα δεδομένα αυτά θα καταχωρούνται σε κάποιο αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα συλλογής κι επεξεργασίας στοιχείων ώστε να μπορεί ο ΕΟΔΥ κι η πολιτεία να βγάζει συμπεράσματα για τα μέτρα που θα λαμβάνει. Και τέταρτον μας προβληματίζει ο φόρτος εργασίας που θα έρθει στα φαρμακεία, γιατί μιλάμε για επιπλέον 5-10 εκατ. επισκέψεις τον μήνα», επισήμανε.

Δεν είμαστε αρνητικοί, αλλά αιφνιδιασμένοι Σημείωσε δε ότι «δεν είμαστε αρνητικοί, αλλά αιφνιδιασμένοι, γιατί δεν ξέραμε τίποτα».

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα αμοιβής, επισήμανε ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμα αυτό το ζήτημα επισημαίνοντας ότι αν διατίθενται δωρεάν, δεν μπορούν τα φαρμακεία να έχουν κέρδος, ωστόσο σε περίπτωση που κάποιος πολίτης ζητήσει από τον φαρμακοποιό να του κάνει το τεστ, θα πρέπει να υπάρχει κάποια αμοιβή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr