Δημήτρης Κουφοντίνας : Υποβαστάζεται για να κάνει βήματα, λένε οι γιατροί του
«Η αποκατάστασή του θα είναι πολύμηνη και χρήζει το ίδιο προσεκτικής διαχείρισης και μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ώστε να αποφευχθούν μόνιμες και χρόνιες βλάβες», αναφέρουν οι γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα
Σταδιακά και προσεκτικά σχεδιασμένα γίνεται η επανασίτιση του Δημήτρη Κουφοντίνα μετά τη λήξη της απεργίας πείνας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των γιατρών του Θοδωρή Ζδούκο και Κατερίνα Ντουζέπη.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί του «η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να είναι σοβαρή, αφού λόγω της σημαντικού βαθμού απώλειας μυϊκής μάζας, η κινητοποίησή του είναι δυσχερής και χρειάζεται να υποβαστάζεται για να κάνει λίγα βήματα. Ο κίνδυνος εμφάνισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι ορατός και λόγω του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματός του. Η καθημερινή παρακολούθηση ηλεκτρολυτών, ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας, παράλληλα με τον υπολογισμό των προσλαμβανόμενων θερμίδων, είναι απαραίτητα για την ομαλή του αποκατάσταση».
Σημειώνουν ότι η αποκατάστασή του θα είναι πολύμηνη και χρήζει το ίδιο προσεκτικής διαχείρισης και μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ώστε να αποφευχθούν μόνιμες και χρόνιες βλάβες.
Καταλήγουν δε σημειώνοντας ότι «οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά τη διαδικασία επανασίτισης είναι λοιμώξεις, υπόταση, αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η γρήγορη κινητοποίησή του και φυσιοθεραπεία, ώστε να μην παραμένει κατακεκλιμένος με τον κίνδυνο θρομβοεμβολικών επεισοδίων».
- Διάσκεψη κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Έκκληση για μία AI «ασφαλή, αξιόπιστη και ακμαία»
- Ολυμπιακός: Έκπληξη από τον Μπαρτζώκα – Μιλουτίνοφ και Τζόουνς στην 12άδα
- Καταγγελία σοκ: Άνδρας φέρεται να βίασε 25χρονη ΑμεΑ – Τον βρήκε η μητέρα της και τον κυνήγησε με μαχαίρι
- Κατέληξε το δίχρονο αγοράκι από την Ιταλία που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση με κατεστραμμένη καρδιά
- Μιλάνο–Κορτίνα 2026: Ισχυρά έσοδα, αλλά το ταμείο κλείνει με κρατική «ένεση»
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 10 ημέρες με 57 συναρπαστικά ελληνικά ντοκιμαντέρ


