Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλιφόρνια : Ζητά από τους αναβάτες των roaller coasters στα θεματικά πάρκα «να μην ουρλιάζουν» λόγω COVID-19

Καλιφόρνια : Ζητά από τους αναβάτες των roaller coasters στα θεματικά πάρκα «να μην ουρλιάζουν» λόγω COVID-19

Τα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια μπορούν να αρχίσουν να ανοίγουν την 1η Απριλίου, αλλά με αυστηρούς κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας

Τα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια μπορούν να ανοίξουν ξανά τον επόμενο μήνα μετά το κλείσιμο ενός έτους, αλλά η εμπειρία στα τρενάκια-roaller coaster μπορεί να είναι πολύ διαφορετική χάρη σε έναν ασυνήθιστο νέο κανόνα: «προσπαθήστε να μην ουρλιάζετε!»

Ο Σύλλογος Δραστηριοτήτων και Πάρκων της Καλιφόρνιας (CAPA) συμβουλεύει στις νέες οδηγίες για το «Σχέδιο υπεύθυνου ανοίγματος», ότι οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου θα πρέπει να αποφεύγουν δραστηριότητες που αυξάνουν την εξάπλωση του COVID-19, όπως τραγούδι, φωνές, βαριά αναπνοή και δυνατές φωνές.

Αυτός ο κανόνας ισχύει όταν οι επισκέπτες βρίσκονται στα τραίνα του πάρκου, πράγμα που σημαίνει ότι συνιστάται στους επισκέπτες να μένουν σιωπηλοί.

Αντίστοιχα παραδείγματα και αλλού

Τα πάρκα της Καλιφόρνιας δεν είναι τα πρώτα που προωθούν μια ασυνήθιστα ήσυχη εμπειρία ψυχαγωγίας εν μέσω της πανδημίας: η Ιαπωνία εφάρμοσε έναν κανόνα χωρίς κραυγές όταν άρχισε να ανοίγει εκ νέου τα λούνα παρκ τον Ιούλιο του 2020.

Το πάρκο ψυχαγωγίας Fuji-Q Highland έξω από το Τόκιο έλαβε μεγάλη προσοχή εκείνη τη στιγμή για τις δημιουργικές επισημάνσεις προς τον κόσμο του και προς τους αναβάτες του roller coaster: «Παρακαλώ κραυγάστε εσωτερικά με την καρδιά σας».

Τα μεγάλα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνιας – συμπεριλαμβανομένων των Disneyland, Universal Studios Hollywood και Six Flags Magic Mountain- έκλεισαν από τον Μάρτιο του 2020.

Επιστροφή στις εργασίες

Αλλά από την 1η Απριλίου, τα πάρκα στην πολιτεία μπορούν να αρχίσουν να ανοίγουν εκ νέου με χωρητικότητα 15 τοις εκατό σε κομητείες που εμπίπτουν στην κόκκινη βαθμίδα του συστήματος αξιολόγησής τους και 25% χωρητικότητα σε κομητείες που εμπίπτουν στην πορτοκαλί βαθμίδα.

Εάν τα ποσοστά περιπτώσεων COVID-19 συνεχίσουν να μειώνονται, η χωρητικότητα του θεματικού πάρκου στην πολιτεία μπορεί να φτάσει το 35%.

Δεν υπάρχουν οδηγίες για το άνοιγμα σε υψηλότερη χωρητικότητα αυτή τη στιγμή. Η Disneyland πρόκειται να ανοίξει ξανά στις 30 Απριλίου με χωρητικότητα 15 τοις εκατό.

Ωστόσο, μόνο οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο πάρκο ως επισκέπτες αυτήν τη στιγμή. «Η ημέρα που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό είναι σχεδόν εδώ», δήλωσε ο Ken Potrock, πρόεδρος της Disneyland Resort, σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στη δουλειά περισσότερα από 10.000 μέλη καθώς ετοιμάζουμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες μας σε αυτό το χαρούμενο μέρος».

Δημοσιεύτηκε από People στις Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024