Τα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια μπορούν να αρχίσουν να ανοίγουν την 1η Απριλίου, αλλά με αυστηρούς κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας

Τα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια μπορούν να ανοίξουν ξανά τον επόμενο μήνα μετά το κλείσιμο ενός έτους, αλλά η εμπειρία στα τρενάκια-roaller coaster μπορεί να είναι πολύ διαφορετική χάρη σε έναν ασυνήθιστο νέο κανόνα: «προσπαθήστε να μην ουρλιάζετε!»

Ο Σύλλογος Δραστηριοτήτων και Πάρκων της Καλιφόρνιας (CAPA) συμβουλεύει στις νέες οδηγίες για το «Σχέδιο υπεύθυνου ανοίγματος», ότι οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου θα πρέπει να αποφεύγουν δραστηριότητες που αυξάνουν την εξάπλωση του COVID-19, όπως τραγούδι, φωνές, βαριά αναπνοή και δυνατές φωνές.

Αυτός ο κανόνας ισχύει όταν οι επισκέπτες βρίσκονται στα τραίνα του πάρκου, πράγμα που σημαίνει ότι συνιστάται στους επισκέπτες να μένουν σιωπηλοί.

Αντίστοιχα παραδείγματα και αλλού

Τα πάρκα της Καλιφόρνιας δεν είναι τα πρώτα που προωθούν μια ασυνήθιστα ήσυχη εμπειρία ψυχαγωγίας εν μέσω της πανδημίας: η Ιαπωνία εφάρμοσε έναν κανόνα χωρίς κραυγές όταν άρχισε να ανοίγει εκ νέου τα λούνα παρκ τον Ιούλιο του 2020.

Το πάρκο ψυχαγωγίας Fuji-Q Highland έξω από το Τόκιο έλαβε μεγάλη προσοχή εκείνη τη στιγμή για τις δημιουργικές επισημάνσεις προς τον κόσμο του και προς τους αναβάτες του roller coaster: «Παρακαλώ κραυγάστε εσωτερικά με την καρδιά σας».

Τα μεγάλα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνιας – συμπεριλαμβανομένων των Disneyland, Universal Studios Hollywood και Six Flags Magic Mountain- έκλεισαν από τον Μάρτιο του 2020.

Επιστροφή στις εργασίες

Αλλά από την 1η Απριλίου, τα πάρκα στην πολιτεία μπορούν να αρχίσουν να ανοίγουν εκ νέου με χωρητικότητα 15 τοις εκατό σε κομητείες που εμπίπτουν στην κόκκινη βαθμίδα του συστήματος αξιολόγησής τους και 25% χωρητικότητα σε κομητείες που εμπίπτουν στην πορτοκαλί βαθμίδα.

Εάν τα ποσοστά περιπτώσεων COVID-19 συνεχίσουν να μειώνονται, η χωρητικότητα του θεματικού πάρκου στην πολιτεία μπορεί να φτάσει το 35%.

Δεν υπάρχουν οδηγίες για το άνοιγμα σε υψηλότερη χωρητικότητα αυτή τη στιγμή. Η Disneyland πρόκειται να ανοίξει ξανά στις 30 Απριλίου με χωρητικότητα 15 τοις εκατό.

Ωστόσο, μόνο οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο πάρκο ως επισκέπτες αυτήν τη στιγμή. «Η ημέρα που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό είναι σχεδόν εδώ», δήλωσε ο Ken Potrock, πρόεδρος της Disneyland Resort, σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στη δουλειά περισσότερα από 10.000 μέλη καθώς ετοιμάζουμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες μας σε αυτό το χαρούμενο μέρος».

Δημοσιεύτηκε από People στις Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr