Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Πήγε να επιτεθεί σε 75χρονη Ασιάτισσα αλλά... κατέληξε στο νοσοκομείο

ΗΠΑ : Πήγε να επιτεθεί σε 75χρονη Ασιάτισσα αλλά… κατέληξε στο νοσοκομείο

«Γιατί με χτύπησες αλήτη;», τον ρωτούσε η 75χρονη γυναίκα.

Η 75χρονη Σάο Τσεν Σιέ περίμενε να ανάψει το φανάρι σε διασταύρωση στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ξαφνικά ο 39χρονος άνδρας έτρεξε προς το μέρος της και της έριξε γροθιά στο πρόσωπο. Η ηλικιωμένη άρπαξε μια σανίδα και αντεπιτέθηκε, χτυπώντας τον δράστη στο πρόσωπο.

Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο. Η ηλικιωμένη έκλαιγε, κρατώντας σφιχτά τη σανίδα, ενώ ο αιμόφυρτος δράστης είχε τοποθετηθεί σε φορείο. «Γιατί με χτύπησες αλήτη;», τον ρωτούσε η 75χρονη γυναίκα.

Ο 39χρονος δράστης, Στίβεν Τζένκινς, αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για «άσχετο πρότερο ιατρικό ζήτημα» σύμφωνα με την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή. Η εγγύηση ορίστηκε στα 50.000 δολάρια.

Είχε επιτεθεί και σε άλλον

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι λίγη ώρα νωρίτερα ο 39χρονος είχε επιτεθεί απρόκλητα σε έναν ακόμη ηλικιωμένο ασιατικής καταγωγής και πλέον διερευνάται αν οι πράξεις του είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Ο 83χρονος Νγκοκ Φαμ, Αμερικανός με καταγωγή από το Βιετνάμ, ψώνιζε σε υπαίθρια αγορά, όταν του επιτέθηκε ο Τζένκινς. Ο ηλικιωμένος έπεσε στο έδαφος και ένας μάρτυρας ειδοποίησε φύλακα, που κυνήγησε τον Τζένκινς.

Προσπαθώντας να διαφύγει, ο 39χρονος έφτασε τρέχοντας στη διασταύρωση όπου στεκόταν η Σιέ και επιτέθηκε και σε εκείνη. Αμφότεροι οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, δίχως να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Ο Φαμ έχει μελανιές στο κεφάλι και κάταγμα στη μύτη σύμφωνα με το GoFundMe, ενώ στον έρανο που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας έχουν συγκεντρωθεί 217.000 δολάρια για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του.

Η Σιέ προσπαθεί να συνέλθει, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά από την επίθεση. Σύμφωνα με την οικογένειά της είναι πολύ φοβισμένη και δεν βλέπει από το δεξί μάτι της. Και για εκείνη γίνεται διαδικτυακός έρανος από τον οποίο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 790.000 δολάρια.

Μπάιντεν: Να αντιταχθούμε ενωμένοι στο μίσος

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε τη λύπη του για την αύξηση της βίας κατά Αμερικανών ασιατικής καταγωγής στις ΗΠΑ μετά την πρόσφατη φονική επίθεση στην πολιτεία Τζόρτζια και κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να σταθούν ενωμένοι ενάντια στο μίσος κατά τη διάρκεια χθεσινής επίσκεψής του στην πολιτεία αυτήν.

 «Όποια κι αν ήταν τα κίνητρα (του δράστη) ένα ξέρουμε: οι Αμερικανοί ασιατικής καταγωγής ανησυχούν και κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε ξυπνούσαν κάθε μέρα με το αίσθημα ότι η ασφάλειά τους και αυτή των αγαπημένων τους προσώπων βρισκόταν σε κίνδυνο» υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024