Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξυγίανση eleven ή ελληνιστί... η « Συμμορία των 11»

Εξυγίανση eleven ή ελληνιστί… η « Συμμορία των 11»

Σύντομα στις κάλπες και στις Κυριακές σας. Το προφίλ και το βαρύ βιογραφικό αυτών που η εξυγίανση θέλει να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι εκλογές της ΕΠΟ πλησιάζουν και  ο φίλαθλος πασχίζει να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι «έντεκα», κατά την γνωστή ομώνυμη χολιγουντιανή ταινία, Ocean’s Eleven (Η Συμμορία των 11), τους οποίους έχει συμφωνήσει να εκλέξει μπετόν η «εξυγίανση» απορρίπτοντας με το καλημέρα σας τους Χαριστέα, Σεϊταρίδη, Καφέ και Παπαδόπουλο την ελληνική «Dream Team» του 2004.

Πάμε να δούμε…

Από τους «έντεκα» εκλεκτούς της συμμαχίας «Μελισσανίδη – Γιαννάκη Παπαδόπουλου – Θωμά Μητρόπουλου – Αλέξη Δέδε με ολίγη από Ιάκωβο Φιλιππούση » οι έξι – επτά μετείχαν από την ημέρα εκλογής και μέχρι σήμερα ανελλιπώς και στη διοίκηση Γραμμένου. Τη χειρότερη διοίκηση όλων των εποχών στην ιστορία της ΕΠΟ. Στη διοίκηση, που κατέστη συνώνυμη της ποδοσφαιρικής ανυποληψίας.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δημητρίου, τον Παναγιώτη Παπαχρήστο, τον Λεωνίδα Θωμαίδη, τον Αστέριο (Στέργιο) Αντωνίου, τον Γιώργο Χατζησαρόγλου, τον Δημοσθένη Κουπτσίδη, (συν τον Μανο Γραβιηλίδη της επιτροπής Κυπέλλου). Όλοι τους στελέχη της διοίκησης Γραμμένου που διαχειρίστηκαν κρίσιμες λειτουργίες της Ομοσπονδίας, την καταχρέωσαν, κάνοντας την συνώνυμο της κακοδιαχείρισης και της αδιαφάνειας και με τις αποφάσεις τους τα ρεζιλίκια της ΕΠΟ άφησαν εποχή στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαιρου.

Β. Γραμμένος

Οι «νέοι» αλλά τεσταρισμένοι, που θα πλαισιώσουν τους παλιούς είναι ο Άγγελος Δανιήλ, ο Κυριάκος Φύτρας, ο Κλέαρχος Τζαφέρης, και ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης.
Μια κατηγορία ξεχωριστή ο παλιός στο κουρμπέτι Δαμιανός (Μάνος) Γαβριηλίδης, γνωστός για τα «μπαλάκια» του, στο Κύπελλο!!!

«Επικεφαλής» της «ενδεκάδας», άτυπα, αλλά με σαφή πρωτοκαθεδρία, ο Παναγιώτης Δημητρίου, πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών επι 20 συναπτά έτη, οικοδεσπότης και ομοτράπεζος στις ετήσιες γιορτές του διδύμου Μελισσανίδη – Θωμά Μητρόπουλου.
Απασχολεί τακτικά τις εισαγγελικές αρχές, είτε για θέματα κακουργηματικής απιστίας (υπόθεση Travel Plan όπου η ΕΠΟ ζημιώθηκε με εκατομμύρια ευρώ) ή οικονομικών ελέγχων για φοροδιαφυγή, είτε για τα όσα συνέβαιναν στους αγώνες αρμοδιότητας του που εκδίδονταν εισιτήρια για να συρρέουν φίλαθλοι παρά την απαγόρευση επι κορονοϊού.
Εμπνευστής και βασικός υπεύθυνος για την φαρσοκωμωδία του Τελικού του Κυπέλλου το καλοκαίρι του 2020.
Τότε, που, για να ικανοποιήσει τις εντολές που έπαιρνε από τους πάτρωνές του και να κάνει τον βίο αβίωτο του Ολυμπιακού, μπας και γλιτώσει τη νέα τριάρα που έρχονταν ο Μελισσανίδης, δεν δίστασε να ρίξει στις μυλόπετρες της ευθύνης την ίδια την κόρη του.Βαθμολογήθηκε τότε με άριστα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και τώρα βλέπει τους κόπους του να αποδίδουν, έχοντας πάρει το χρίσμα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.

Από κοντά δυο νέα φυντάνια επιρροής της ΑΕΚ, που ξεφύτρωσαν στην εποχή της εξυγίανσης και συνδέθηκαν άρρηκτα με τις καταδρομικές παρεμβάσεις στις εκλογές των Ενώσεων, της «οργάνωσης που έρευνα η Επιτροπή Δεοντολογίας»  υπό τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο. Και όχι μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και ο αρμόδιος εισαγγελέας της τακτικής δικαιοσύνης.

Βία

Και μιας και φθάσαμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας να πάμε στον Άγγελο Δανιήλ, Πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαίας, εκλεγμένο με την πολύτιμη στήριξη της ομάδας κρούσης του Γιαννάκη σε μια από τις χειρότερες από πλευράς άσκησης βίας στους εκλέκτορες των σωματείων και εξαγοράς συνειδήσεων εκλογικές μάχες στην ιστορία της ΕΠΟ.
Δηλώνει «λογιστής» στο επάγγελμα, αλλά εδώ και μια τριετία απροσδιόριστης εργασίας, η τελευταία απόλυση του από εργοδότη έγινε κάτω από πολλά ερωτηματικά.
Κανένας δεν γνωρίζει πως βιοπορίζεται, αν εργάζεται σήμερα και σε ποιον εργοδότη. Ίσως μας διαφωτίσει σε αυτό η εν εξελίξει έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία ο κ. Δανιήλ φέρεται να πρωταγωνιστεί μαζί με τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο της ΑΕΚ σε πολλές εκλογές Ενώσεων ( Αιτωλοακαρνανία, Καρδίτσα, Θεσπρωτία, Φθιώτιδα κ.λ.π.) και να ψηφίζει κιόλας στην κάλπη, ως εκπρόσωπος τοπικών κάθε φορά σωματείων!
Αυτή του η προϋπηρεσία στην οικονομική διαχείριση …. υπό την καθοδήγηση του Γιαννάκη, πιθανότατα του έδωσε το προβάδισμα για τον ορισμό του ως Ταμία στη νέα διοίκηση, θα είναι ο πρώτος στην ιστορία άνεργος ταμίας της ΕΠΟ!

Ο Κυριάκος Φύτρας εμφανίζεται όχι μόνο άεργος αλλά και… αγνώστου διαμονής, κάτι ακούγεται ότι διαμένει κάπου στην Αττική. Μεταφέρθηκε κάποια στιγμή στο παρελθόν στην ΕΠΣ Αργολίδας, εκλέχτηκε, με τη γνωστή διαδικασία της «εξυγίανσης» και έγινε αντιπρόεδρος της Ένωσης.
Στο χρόνο επάνω τα παράτησε, τυπικά παραμένει στην Ένωση, έφυγε από την Αργολίδα ( η σχέση του μαζί της είναι ότι κάποτε αγωνίστηκε στον Τροιζηνιακό), έχει ελάχιστες επαφές με την ΕΠΣ, αλλά έχει καλό φίλο τον πρόεδρο Γιάννη Σιδέρη και καλύτερο τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο! Αυτοί οι δύο είναι αρκετοί για να διασωθεί, να επιβιώσει και σήμερα να εμφανίζεται στην ΕΠΟ για να μαθαίνει τα κατατόπια.

Στην παρέα και ο τρίτος (από τους νέους) εκλεκτός του συστήματος της ΑΕΚ ο Κλέαρχος Τζαφέρης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών ( το παρελθόν παραμένει ζωντανό!!), παντελώς άσχετος με το ποδόσφαιρο πριν τον φυτέψουν στην Ένωση Πρόεδρο για να την διαλύσει, όπερ και εγένετο.

Οι καφετζήδες

Γνωστό είναι ότι η εξυγίανση έχει καταντήσει την ΕΠΟ το λιγότερο…. καφενείο! Βεβαίως, ότι θα έβαζαν 3 καφετζίδες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αυτό ξεπερνούσε κάθε φροϋδική φαντασία….
Πρώτος και καλύτερος ο γνωστός Μότσαρτ, Λεωνίδας Θωμαίδης, επάγγελμα καφετζής στη Δυτική Όχθη, με καφετέρια που ήταν η έδρα συγκεντρώσεων/εξορμήσεων όλης της παλιοπαρέας του Θωμά Μητρόπουλου, πάντα σε ετοιμότητα να εξυπηρετήσει τον διάσημο φίλο και συνεργάτη του. Στενός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιαννάκη Παπαδοπουλου, για τον οποίο είχε βάλει τεράστια πλάτη ώστε να ενθυλακώσει τα 350,000 ευρώ απο την ΕΠΟ. Μια δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια της  εισαγγελίας διαφθοράς.
Κανείς δεν γνωρίζει καλά τον κ. Θωμαΐδη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, την οποία φέρεται να εκπροσωπεί. Παρουσιάσθηκε έξαφνα στις εκλογές του Ιουνίου 2016, ως εκπροσωπών τον «Α.Ο. Ατλαντίς» στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣΑΝΑ και πρωτοστάτησε στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των ψήφων από πλευράς του έτερου ΑΕΚτζη και καταδικασθέντος για παρενόχληση υπαλλήλου της Ένωσης, Γιαρένη. Φυτευτός και αυτός!

Ζωντανά παραδείγματα μεγάλης προσφοράς στο καφενείο της εξυγίανσης, όπως κατάντησαν την ΕΠΟ, και οι έτεροι δύο καφετζήδες από τη Βόρεια Ελλάδα, ο ένας Μάνος Γαβριηλίδης με καφετέρια στην Κομοτηνή και ο δεύτερος Γιώργος Χατζησαρόγλου με take away στη Δράμα.
Ο πρώτος έχει πάρει αγκαζέ την Επιτροπή Κυπέλου, διακρίνεται από μια ερωτική σχέση με την κληρωτίδα και τα μπαλάκια ( έχει εξαιρετικά ευαίσθητη αφή και αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες της εξυγίανσης) και έχει μετατρέψει τις κληρώσεις του Κυπέλλου σε παράσταση για ένα ρόλο, ειδικά όταν δεν είναι παρόντες εκπρόσωποι των ομάδων.
Ο επονομαζόμενος και «κύριος Μάνος» έχει εγκατασταθεί στην ΕΠΣ Θράκης εδώ και πάνω από μια δεκαπενταετία (κοντεύει εικοσαετία). Εσχάτως και μετά την κλήρωση Ολυμπιακού- Άρη στο Κύπελλο, έγινε αντιληπτός από την τροχαία της περιοχής να κινείται με νέας εσοδείας «θηριώδες» SUV σε μια περίοδο που η καφετέρια είναι κλειστή εδώ κι ένα χρόνο. Προφανώς επένδυσε σωστά και ακόμα και σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, ο Μάνος έχει τον τρόπο του!!! Μετά το τζιπ ήρθε και το χρίσμα για την Εκτελεστική της ΕΠΟ. Ποιος άλλος μπορεί να σηκώσει το βάρος από τα…. «μπαλάκια».

Ο δεύτερος καφετζής ξεφτίλισε στη θητεία του το γυναικείο ποδόσφαιρο και τις διοργανώσεις του για να καταφέρει να προβιβάσει ομάδα της περιοχής του.
Ο κ.Χατησαρόγλου, πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας από τον Αύγουστο του 2012 ( αναδείχθηκε δια κληρώσεως!), κατά τα άλλα αγνώστου επαγγέλματος και με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, είδε, εκτός από το φως το αληθινό, την εξυγίανση στο πρόσωπο του ΠΑΟΚ και του Μάλαμα Τεβεκέλη ως «ευκαιρία ζωής» και την άρπαξε αμέσως.
Έχει αποπληρώσει όλες τις οφειλές του, μάλλον κάνει καλό delivery στις υπηρεσίες του. Μην λήσμονειτε ότι είναι ιδιοκτήτης καταστήματος take away cafe και έτσι εξυγιαίνει το ελληνικό καφενείο/ποδόσφαιρο, όπως έκανε με τα οικονομικά του και μπράβο του λεβέντη που τα κατάφερε!!

Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, από τα «ταλέντα» της «εξυγίανσης» ο κ. Παπαχρήστος, επιστήθιος του Γιαννάκη Παπαδόπουλου. Εκλεγμένος από την Ένωση Αιτωλοακαρνανίας, εκλογές που χαρακτηρίστηκαν από κοσμοσυρροή μπράβων και διάφορων άλλων κοντολαίμηδων, καταδιώξεις, «απαγωγές» εκλεκτόρων με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας. Είναι αυτές στις οποίες ψήφισε ο κ. Δανιήλ ως εκπρόσωπος σωματείου και τις ψάχνει τώρα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, μετά το τέλος των οποίων καταστράφηκαν οικογένειες στην περιοχή και έπαθαν ανεξήγητες ζημιές περιουσίες.

Από τους υπόλοιπους ο Στέργιος Αντωνίου ( συνταξιούχος) είναι ο αιώνιος διεκδικητής της αυθεντικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα και συνεχώς προς επιλογήν υποψήφιος βουλευτής ( δεν έγινε ποτέ). Αλλά η εξυγίανση… εξυγίανση!

Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης είναι μια ειδική περίπτωση προέδρου Ένωσης (Γρεβενών) με δέκα, όλα κι όλα σωματεία, «με κίτρινο αίμα στις φλέβες του», που εκλέγεται με τις πλάτες του ΠΑΟΚ, είναι ΑΕΚ περισσότερο κι από τον Μελισσανίδη και έμεινε στην ιστορία από τις κραυγές του «κάνε κάτι πρόεδρε, μας σφάζουν» με τις οποίες απευθύνθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη στον διάσημο Τελικό του Μπερνα-Μπέου. Είχε εκπέσει από μέλος της ΕΕ για ένα διάστημα λόγω ποινικών εκκρεμοτήτων, αλλά ήταν καλό παιδί και όλα τα δικαστικά του καθάρισαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μ. Γκαγκάτσης

Ο κ. Μπουχλαριώτης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, βαμμένος Παοκτζης και συχνός θαμώνας στην Τούμπα. Λέγεται ότι είναι άνθρωπος με πάθη και αδυναμίες γνωστές στην ευρύτερη περιοχή. Κάπως έτσι ήρθε και πολύ κοντά με τον Διαμαντίδη, πασίγνωστο οπαδό του ΠΑΟΚ και κουμπάρο του Μάκη Γκαγκάτση, που εμπλέκεται σε πολλά «θέματα» με ασπρόμαυρη απόχρωση.

«Στις ισχυρές και ελπιδοφόρες πλάτες» της Εξυγίανση’s Eleven πρόκειται, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της συμμαχίας να ακουμπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο δρόμο για την πρόοδο και τις επιτυχίες. Λογικό.. στις πλάτες του Ζαγορ, του Άγγελου και του Γιούρκα θα άφηνε η εξυγιανσμένη παράγκα το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Ας είμαστε σοβαροί…

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024