Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Iδέες για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένεια

Iδέες για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένεια

Η πανδημία του κοροναϊού μάς αναγκάζει να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας μέσα στα σπίτια μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περνάμε και περισσότερο ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια

Η πανδημία του κοροναϊού μάς αναγκάζει να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας μέσα στα σπίτια μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περνάμε και περισσότερο ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια.

Ειδικά αν σκεφτούμε τις απαιτήσεις της τηλεργασίας, πολλές φορές το τέλος της ημέρας μάς βρίσκει εξουθενωμένους, με ελάχιστη διάθεση να κάνουμε κάτι δημιουργικό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό όχι μόνο να περνάμε χρόνο ως οικογένεια, αλλά και να κάνουμε όλοι μαζί πράγματα που ενισχύουν το δέσιμό μας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πρωτότυπο ή συναρπαστικό (η πανδημία άλλωστε δεν μας αφήνει τέτοια περιθώρια), μπορούμε όμως να βρούμε τρόπους ώστε να περνάμε ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε.

Καθιερώνουμε μία ημέρα διασκέδασης

Δεδομένου ότι η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά και τον τρόπο που διασκεδάζουμε ως οικογένεια, οφείλουμε να βρούμε νέους τρόπους να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας.

Μια υπέροχη ιδέα είναι να καθιερώσουμε μία ημέρα διασκέδασης μέσα στην εβδομάδα, π.χ. κάθε Σάββατο, κατά την οποία θα κάνουμε ευχάριστες δραστηριότητες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριλάβουμε και τα παιδιά μας στην επιλογή των δραστηριότητων, ώστε να νιώσουν ότι η γνώμη τους ακούγεται.

Για παράδειγμα, μπορούμε να καθιερώσουμε τη συνήθεια κάθε Σάββατο να τρώμε pancakes για πρωινό, να γυμναζόμαστε όλοι μαζί και στη συνέχεια να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια ή καραόκε. Τέτοιες μικρές, διασκεδαστικές ασχολίες θα βελτιώσουν τόσο τη δική μας διάθεση όσο και των μικρών μας.

Μπαίνουμε με τα παιδιά στην κουζίνα

Μετά από μια κουραστική ημέρα, τι καλύτερο από το να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και να συζητήσουμε μαζί τους καθώς προετοιμάζουμε το βραδινό μας;

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε όλοι μαζί και τα παιδιά θα νιώσουν χρήσιμα.

Καθώς μαγειρεύουμε, ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μιλήσουν για το πώς ήταν η ημέρα τους και για ό,τι τα απασχολεί.

Φυσικά, φροντίζουμε τα καθήκοντα που αναθέτουμε στο κάθε παιδί μας να είναι αντίστοιχα της ηλικίας του.

Περνάμε χρόνο μακριά από τις οθόνες

Για τα παιδιά μας είμαστε τα πρώτα και πιο καθοριστικά πρότυπα, οπότε κάθε μας συνήθεια είναι παράδειγμα προς μίμηση για αυτά. Έτσι, αν θεωρούμε ότι τα παιδιά μας περνούν υπερβολικό χρόνο μπροστά στο τάμπλετ ή τον υπολογιστή, θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε για τις δικές μας συνήθειες.

Αντί να χαλαρώνουμε κάθε βράδυ βλέποντας τηλεόραση ή χαζεύοντας στο κινητό, επιλέγουμε να περάσουμε χρόνο μακριά από τις οθόνες, διαβάζοντας για παράδειγμα ένα βιβλίο.

Μάλιστα, μπορούμε να ορίσουμε ότι κάθε βράδυ για μία ώρα μετά το δείπνο μας, θα περνάμε χρόνο όλοι μαζί ως οικογένεια, διαβάζοντας ο καθένας το βιβλίο του. Για να κάνουμε τη διαδικασία πιο διασκεδαστική για τα παιδιά, μπορούμε να τους φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο φρούριο και να τους ετοιμάσουμε ζεστή σοκολάτα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μικρά μας θα δουν το διάβασμα με άλλο μάτι.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024