Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός επιβίωσης για γονείς που δουλεύουν από το σπίτι

Οδηγός επιβίωσης για γονείς που δουλεύουν από το σπίτι

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά όσο δουλεύετε στο σπίτι;

Ήδη πριν την πανδημία η εξισορρόπηση των επαγγελματικών και των προσωπικών υποχρεώσεων αποτελούσε δύσκολο εγχείρημα. Με τα αυστηρά μέτρα κατά του φονικού ιού, οι περισσότεροι γονείς παραμένουν σπίτι, όπως εξάλλου και τα παιδιά και καλούνται να δουλέψουν όσο εκείνα μένουν μαζί τους.

Για να καταφέρετε να ολοκληρώσετε όλα όσα έχετε να κάνετε, χωρίς τα παιδιά να πλήξουν μπορείτε να τους προτείνετε τις ακόλουθες δραστηριότητες.

Όσο εσείς δουλεύετε τα παιδιά μπορούν…

Nα ζωγραφίσουν

Τα παιδιά μπορούν να μείνουν απασχολημένα για λίγο περισσότερο όταν έχουν κάτι δημιουργικό να κάνουν. Η ζωγραφική με χρώματα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές δραστηριότητες, προκειμένου να διασκεδάσει ενώ παραμένει ήσυχο.

Αλλά, αν έχετε παρατηρήσει ότι τα βιβλία χρωματισμού γεμίζουν, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε το υλικό που ζωγραφίζει ή χρωματίζει το μικρό παιδί σας.

Προτείνετέ του να κάνει τα δικά του σχέδια τα οποία μπορεί να ζωγραφίσει και αφού τελειώσει, μπορείτε να τα βάλετε μαζί στο τοίχο του δωματίου του ή στο play room.

Να παίξουν με πλαστελίνη

Αν ψάχνετε για μια δραστηριότητα που θα οδηγήσει σε ένα πολύωρο παιχνίδι και θα ενισχύσει την δημιουργική σκέψη του παιδιού, τότε το παιχνίδι με πλαστελίνη αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Προτείνετε στο παιδί να δημιουργήσει τις δικές του αντιγραφές από αντικείμενα ενώ μπορεί και να χρησιμοποιήσει τα μεταλλικά εργαλεία που του επιτρέπουν να κόψει σε διάφορα σχήματα την πλαστελίνη του.

Να φτιάξουν το δικό τους οχυρό

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι εάν αφήσετε ένα παιχνίδι μπροστά από ένα μικρό παιδί, καθώς και ένα κουτί από χαρτόνι, το παιδί είναι πολύ πιθανό να πάει προς το κουτί από χαρτόνι.

Εάν έχετε επιπλέον κουτιά έχει έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε.

Αφήστε τα παιδιά να τα κόψουν και να τα τοποθετήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε κάστρα, οχυρά και άλλα πράγματα από κουτιά από χαρτόνι, με αποτέλεσμα να μπορείτε να δουλέψετε για λίγο όσο εκείνα διασκεδάζουν και δημιουργούν το δικό τους κόσμο από την αρχή.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024