Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μπακογιάννη – Ιμάμογλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Συνάντηση Μπακογιάννη – Ιμάμογλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως, Εκρέμ Ιμάμογλου

Επίσκεψη στο Φανάρι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, καθώς και για την πρώτη κοινή επίσκεψη που πραγματοποιούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τούς υποδέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που τους καλωσόρισε με τα εξής λόγια:

«Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε ότι η κοινή παρουσία των δημάρχων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα.

«Η κοινή μας παρουσία εδώ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα κι έχει πολλούς συμβολισμούς. Η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιαπραγμάτευτη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι κιβωτός αγάπης και ελπίδας για όλους. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο χτίζει γέφυρες και γκρεμίζει τοίχους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη του τιμή να φιλοξενεί το φίλο του –όπως τον αποκάλεσε– Κώστα στην Κωνσταντινούπολη.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024