Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανικός στην Αλγερία από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ - Πηδούσαν από τα μπαλκόνια για να σωθούν

Πανικός στην Αλγερία από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ – Πηδούσαν από τα μπαλκόνια για να σωθούν

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός

Πανικό προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αλγερία, καθώς έντρομοι πολλοί άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να πηδούν από μπαλκόνια για να σωθούν.

«Δεν υπάρχουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών ή μεγάλες υλικές ζημιές», ανέφερε ανακοίνωση της γενικής της γραμματείας, που θέλησε να «καθησυχάσει» τους Αλγερινούς. Υπάρχουν πάντως τραυματίες εξαιτίας του πανικού.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Μπετζάγια στη 01:04 (τοπική ώρα· 02:04 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το USGS. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί, 5,2 βαθμών και 4,7 βαθμών. Έγινε αισθητός μέχρι το Αλγέρι, 250 χλμ. δυτικά από την Μπετζάγια, και την Ανάμπα, 350 χλμ. ανατολικά, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Σύμφωνα με το Αλγερινό Κέντρο Ερευνών για την Αστυνομία, την Αστροφυσική και τη Γεωφυσική (CRAAG), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καπ Καρμπόν, στην Μπετζάγια.

Κάτοικοι βρήκαν έντρομοι στους δρόμους της παραθαλάσσιας πόλης της Καβυλίας, η οποία έχει κάπου 160.000 κατοίκους. Φωτογραφίες και βίντεο στα social media δείχνουν ραγισμένους τοίχους.

Η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για κατάρρευση μέρους τριών παλιών κτιρίων στην Μπετζάγια. Ενώ στην νομαρχία Ζιζέλ, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά από την Μπετζάγια, «πέντε άνθρωποι υπέστησαν κατάγματα ή εξαρθρώσεις» διότι «καταλήφθηκαν από πανικό», ανάμεσά τους ένας άνθρωπος ο οποίος «πήδηξε από τον πρώτο όροφο» και «εισήχθη σε νοσοκομείο».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024