Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελώνη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν : Ας γίνει πρώτα η συνάντηση των ΥΠΕΞ και βλέπουμε...

Πελώνη για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν : Ας γίνει πρώτα η συνάντηση των ΥΠΕΞ και βλέπουμε…

Ας γίνει πρώτα η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου και βλέπουμε... για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την οποία επιθυμεί διακαώς η Τουρκία, ήταν το μήνυμα που ουσιαστικά έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ας γίνει πρώτα η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου και βλέπουμε… για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την οποία επιθυμεί διακαώς η Τουρκία, ήταν το μήνυμα που ουσιαστικά έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Θέλουμε ανοιχτούς διαύλους

Στο ερώτημα πόσο κοντά είναι μια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο η κα Πελώνη επανέλαβε το καταρχήν ναι του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το τετ α τετ στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών «εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες και το επιτρέψουν» και συμπλήρωσε:

«Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί ανοιχτούς διαύλους και δεν είναι είδηση μια συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο. Ας γίνει πρώτα η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και εδώ είμαστε να το δούμε».

Σε ότι αφορά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου η κα Πελώνη ανέφερε ότι θα συζητηθεί η έκθεση Μπορέλ και στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα θέσει θέμα κυρώσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «η τουρκία κρίνεται και αξιολογείται σε όλα τα επίπεδα» ενώ συμπλήρωσε ότι στις προηγούμενες Συνόδους υπήρχε και περιμένουμε να επαναληφθεί ο όρος της αποκλιμάκωσης της έντασης για να συνεχιστούν οι συζητήσεις στα ελληνοτουρκικά.

Πρόσθεσε δε, ότι η Τουρκία θα κριθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής ατζέντας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024