Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αudi Q6 e-tron: Νέα ηλεκτρική ψηφίδα

Αudi Q6 e-tron: Νέα ηλεκτρική ψηφίδα

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ήδη το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της, παίρνοντας την μορφή ενός SUV.

Με το Q4 e-tron να βρίσκεται καθ΄οδόν, η Audi στρέφει το βλέμμα στο “next big thing” για την ηλεκτροκίνητη γκάμα της ανακοινώνοντας ότι προετοιμάζει ήδη ένα νέο SUV μοντέλο τα διακριτικά Q6 e-tron.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Audi, Markus Duessman, Q6 e-tron αναμένεται να λανσαριστεί το 2022 έχοντας ως αφετηρία μια παραλλαγή της αρχιτεκτονικής Premium Platform Electric την οποία η γερμανική φίρμα συνεξελίσσει με την ομογάλακτη Porsche.

Όπως προδίδουν και τα διακριτικά του, το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί πάνω από το επικείμενο Q4 e-tron ενώ σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες θα μοιραστεί πολλά από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά με την επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητη νέα γενιά της Porsche Macan.

Η πλατφόρμα PPE επωφελείται από κύκλωμα 800 Volt το οποίο όπως είναι γνωστό ήδη από το Audi e-tron GT και την Porsche Taycan μπορεί να υποστηρίξει ταχεία φόρτιση σε συνεχές ρεύμα και σε υπερταχυφορτιστές έως 350 kW. Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αποτελεί μετεξέλιξη της J1 πλατφόρμας που ήδη αποτελεί αφετηρία για τα Audi e-tron GT και RS e-Tron όπου συνδυάζεται με μπαταρία 93 KWh που προσφέρει αυτονομία 472 χλμ.

Ανάλογη με το GT αναμένεται να είναι και η προσφερόμενη ισχύς του Q6 e-tron το οποίο δεδομένα θα επωφεληθεί από τη διπλή διαμόρφωση, «απλή» και RS προσφέροντας ισχύ 435 και 598 ίππων ή 476 και 598 ίππων με τη λειτουργία overboost, ενώ εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία τετρακίνησης.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2022 στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt το οποίο η γερμανική φίρμα σκοπεύει να μετατρέψει σε μια βιομηχανική μονάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων. Όπως εξάλλου έχει ήδη ανακοινωθεί η Audi θα κατασκευάσει στο Ingolstandt και μονάδα παραγωγής μπαταριών προκειμένου να είναι άμεσα προσβάσιμες στις γραμμές παραγωγής.

Η ηλεκτρική συνέχεια θα δοθεί με το Project Artemis το οποίο αναμένεται το 2024 και θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της Audi θέτοντας νέα πρότυπα τόσο σε όρους ηλεκτροκίνησης όσο και σε ό,τι αφορά τους ψηφιακούς νεολογισμούς και τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Sports in

Καλαϊτζάκης: «Θα πανηγυρίσουμε σήμερα κι αύριο, Πέμπτη έχουμε προπόνηση και Παρασκευή παίζουμε»

Στη δυσκολία της σειράς με τη Μακάμπι αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024