Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία : Έστειλαν τον υπουργό Υγείας σπίτι του, λόγω... εκλογών

Ολλανδία : Έστειλαν τον υπουργό Υγείας σπίτι του, λόγω… εκλογών

Οι υπεύθυνοι εκλογικού κέντρου στην Ολλανδία δεν επέτρεψαν στον υπουργό Υγείας της χώρας να ψηφίσει τις σημερινές βουλευτικές εκλογές, επειδή είχε λήξει το διαβατήριο που προσκόμισε ως έγγραφο ταυτοποίησης

Οι κανόνες φαίνεται ότι είναι πράγματι κανόνες στην Ολλανδία, ακόμη κι εάν είσαι υπουργός.

Κι έτσι, κατά τη σημερινή εκλογική ημέρα στη χώρα, οι υπεύθυνοι εκλογικού κέντρου στο Ρότερνταμ δεν επέτρεψαν στον Ολλανδό υπουργό Υγείας, Ούγκο ντε Γιόνγκε, να ψηφίσει, όταν διαπίστωσαν ότι το διαβατήριό του, το οποίο προσκόμισε ως έγγραφο ταυτοποίησης, είχε λήξει.

O Ούγκο ντε Γιόνγκε

Ο Ούγκο ντε Γιόνγκε, ο οποίος ηγείται της εθνικής προσπάθειας διαχείρισης της πανδημία, προσπάθησε να ψηφίσει μέσα από το αυτοκίνητό του στο εκλογικό κέντρο του Ρότερνταμ, όπου παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

Τελικά, οι υπεύθυνοι του κέντρου τον έστειλαν πίσω στο σπίτι του για να τους προσκομήσει έγγραφο, το οποίο να είναι σε ισχύ.

«Και μια ακόμη συμβουλή: να πάρετε ένα ΕΓΚΥΡΟ έγγραφο ταυτοποίησης μαζί σας», έγραψε ίδιος στο Twitter, χρησιμοποιώντας ως hashtag «λίγοχαζός».


«Δεν μπορεί να παρακαμφθούν οι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας για χάρη ενός πολιτικού», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος στο εκλογικό κέντρο ανέφερε στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad ότι

Η σημερινή είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στην Ολλανδία, που θεωρούνται  άτυπο «δημοψήφισμα» για τη διαχείριση της πανδημίας από την συντηρητική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτο.

Ο ντε Γιόνγκε ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνώντα συνασπισμό, ο οποίος προβλέπεται να παραμείνει στην εξουσία.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024