Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Μήνυμα Μπάιντεν προς Μεξικό - Δεν είναι ανοικτά τα σύνορά μας

ΗΠΑ : Μήνυμα Μπάιντεν προς Μεξικό – Δεν είναι ανοικτά τα σύνορά μας

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε σήμερα οποιαδήποτε επιείκεια στα σύνορα με το Μεξικό, διαβεβαιώνοντας πως θα παραμείνουν κλειστά παρά την «ιστορική» εισροή μεταναστών.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε σήμερα οποιαδήποτε επιείκεια στα σύνορα με το Μεξικό, διαβεβαιώνοντας πως θα παραμείνουν κλειστά παρά την «ιστορική» εισροή μεταναστών.

«Τα σύνορα είναι ασφαλή, δεν είναι ανοικτά», είπε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Μία ημέρα πριν, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε ο ίδιος από τους επίδοξους μετανάστες να μην προσέλθουν. «Μπορώ να το πω ξεκάθαρα: μην περνάτε», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Δεν είμαι συμπαθητικός τύπος»

«Άκουσα να λέγεται ότι θα έλθουν διότι είμαι ένας συμπαθητικός τύπος… Αυτό δεν είναι αλήθεια», πρόσθεσε, την ώρα που Ρεπουμπλικάνοι τον κατηγορούν ότι ευνόησε την εισροή μεταναστών χαλαρώνοντας τις μεταναστευτικές πολιτικές του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ.

Από την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, ο Δημοκρατικός ανέστειλε την ισχύ των απελάσεων των μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα για 100 ημέρες, εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για τους προσφέρει έναν δρόμο προς την χορήγηση υπηκοότητας και άρχισε να δέχεται ένα τμήμα των αιτούντων άσυλο που περίμεναν για μήνες σε καταυλισμούς στο Μεξικό.

«Τα καρτέλ και οι διακινητές το αντιλήφθηκαν αυτό ως ένα πράσινο φως, ένα σημάδι ότι τα σύνορα είναι ανοικτά για τις δουλειές τους», υποστήριξε ο Μάικλ ΜακΚόουλ, ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Μαγιόρκας.

100.000 συνελήφθησαν στα σύνορα

Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για να αποθαρρύνει τους μετανάστες είναι ευπρόσδεκτο, όμως «ήλθε πολύ αργά», συμπλήρωσε ο συνάδελφός του Τζον Κάτκο.

«Οι λέξεις δεν μπορούν από μόνες τους να ακυρώσουν τις συνέπειες μιας πολιτικής και τα στατιστικά δεν λένε ψέματα για τον αντίκτυπο της πολιτικής του», συμπλήρωσε.

Τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 100.000 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν στα σύνορα, εκ των οποίων περισσότεροι από 70.000 ενήλικες μόνοι τους, σχεδόν 20.000 άτομα σε οικογένειες και 9.457 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Ο Μαγιόρκας έχει παραδεχθεί πως πρόκειται για ένα «ιστορικό και χωρίς προηγούμενο επίπεδο, ιδίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους».

Α.Σ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024