Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Έρχονται αλλαγές στις μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Lockdown : Έρχονται αλλαγές στις μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα θα ξεκινά από τις 9 το βραδύ αντί για τις 7 που ισχύει τώρα, ενώ προβλέπεται άρση του περιορισμού από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033.

Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και εάν δώσει το πράσινο φως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα να ξεκινάει από τις 21:00 και όχι από τις 19:00, όπως ισχύει τώρα.

Αυτό θα συμπαρασύρει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα κλείνουν πάλι στις 20:00. Προβλέπεται ακόμη άρση του περιορισμού από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033.

Λιγότερο βέβαιο, θεωρείται το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών στις 22 Μαρτίου. Η ημερομηνία επαναλειτουργίας θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα: αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε το άνοιγμά τους θα μετατεθεί στις 29 Μαρτίου, συμπαρασύροντας έτσι και τα υπόλοιπα μέτρα χαλάρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία των κομμωτηρίων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών θα γίνει με ραντεβού εντός του Δήμου και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Εφόσον λοιπόν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών ανεβάσουν ρολά τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, μια εβδομάδα μετά (στις 29 Μαρτίου) τη σκυτάλη θα πάρει το λιανεμπόριο με click away ή click in shop.

Οι αγορές θα συνοδεύονται με sms στο νέο πενταψήφιο 13032 και θα δίνεται στους καταναλωτές περιθώριο τριών ωρών για αγορές μια φορά την ημέρα.

«Στόχος μου είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο μέσα στο μήνα Μάρτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «ΒΑΒΕΛ» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Επικίνδυνο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς στην Ελλάδα ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ενώ έκανε εφιαλτική πρόβλεψη για 100 νεκρούς ημερησίως.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες οι διασωληνωμένοι θα περάσουν το προηγούμενο ρεκόρ, σίγουρα. Οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται. Είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε τους 100 θανάτους ημερησίως. Πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι αν βρεθεί σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους, θα μολυνθούν όλοι με τον ιό που κυκλοφορεί τώρα. Το βρετανικό στέλεχος έχει πάρει την Κρήτη φαλάγγι. Γύρω στο 70-80% των κρουσμάτων στο Ισραήλ φέρουν τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού», προέβλεψε για τις επόμενες εβδομάδες.

Το σχέδιο για σχολεία και εστίαση

Το σχέδιο για τα σχολεία, είναι να ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια στις αρχές Απριλίου, και τελευταία τα δημοτικά, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμη το «πράσινο φως» από τους ειδικούς.

Ο σχεδιασμός για την εστίαση, προβλέπει άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο, όμως οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή, μετά την συνεδρίαση των λοιμωξιωλόγων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024