ΕΚΑΒ : «Μάτια πρησμένα, χέρια μουλιασμένα» – Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες διασωστών μετά από μία βάρδια
Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται φόρεσαν την ειδική στολή τους, μάσκα και γυαλιά προστασίας αφού τα περιστατικά που είχαν να διαχειριστούν ήταν κυρίως covid-19
Συγκλονιστική είναι η εικόνα γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ μετά από μια πολύωρη, κουραστική και αγχωτική βάρδια.
Η Ελευθερία και ο Μενέλαος ξεκίνησαν την βάρδια τους στις 2 το μεσημέρι και σχόλασαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ.
Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται φόρεσαν την ειδική στολή τους, μάσκα και γυαλιά προστασίας αφού τα περιστατικά που είχαν να διαχειριστούν ήταν κυρίως covid-19.
Σύμφωνα με το cretapost, οι φωτογραφίες μετά το τέλος της βάρδιας σοκάρουν.
Μάτια πρησμένα, λες και είχαν εμπλακεί σε καβγά και χέρια μουλιασμένα από τη χρήση γαντιών.

Η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έγραψε:
«Κοβιντ 19.. ξεκινάς την βάρδια και σχολάς μέσα στα οιδήματα και στις κοκκινίλες από τα μέτρα ατομικής προστασίας.. είναι που είμαστε όλοι σε αυτό το πόλεμο το ίδιο μπροστά!!»

Αυτή η εικόνα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο γι αυτούς και έχουν πλέον συνηθίσει να βλέπουν τους εαυτούς τους σε αυτή την κατάσταση. Λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τους ίδιους αλλά και τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια τους.

Όσο κι αν τα μάτια τους τσούζουν , όσο κι αν τα χέρια τους πονάνε οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι πάντα εκεί στην πρώτη γραμμή για όσους αρρωστήσουν από κορωνοϊό έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Καμία βάρδια δεν είναι ίδια όπως και κανένα περιστατικό. Φοβούνται και εκείνοι να μην κολλήσουν τον ιό όμως είναι εκεί…Δεν κάνουν πίσω. Παραμερίζουν φόβους και αδυναμίες και βρίσκονται δίπλα στον ασθενή.
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442