Ο κ. Γιάννης Τσαντίλας, γιος ενός ανθρώπου 72 χρόνων διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ μίλησε στο MEGA για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία.

Οι κραυγές απελπισίας τους καθηλώνουν. Οι δραματικές εκκλήσεις τους στο Live News για μια θέση στην εντατική δείχνουν το σημείο έχουν φτάσει τα πράγματα σε νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που το τρίτο κύμα του κοροναϊού επελαύνει… Είναι συγγενείς δύο ασθενών που έρχονται να συμπληρώσουν τις καταγγελίες του Μιχάλη Γιαννάκου για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Με τη πληρότητα να έχει φτάσει στο 92% η Αττική ζει αυτό που όλοι απεύχονταν από την πρώτη στιγμή Ασθενείς όπως αυτοί που θα εστιάσουμε στη συνέχεια παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός εντατικής, επειδή όπως κατάλαβαν οι συγγενείς τους, κάποιοι άλλοι είχαν περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρουν από εκείνους…

Η αγωνία για τον ίδιο είναι το ίδιο βασανιστική καθημερινά. Ο 72χρονος πατέρας του διασωληνώθηκε στις 5 Μαρτίου μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά παραμένει έκτοτε εκτός εντατικής. Σε ένα απλό δωμάτιο της παθολογικής πτέρυγας του Τζάνειου νοσοκομείου…

Οι γιατροί είναι αδύνατον να τους καθησυχάσουν. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι οι φόβοι που εκφράζουν ανοιχτά οι συγγενείς των ασθενών είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένοι.

Οι μέρες περνούν και ο γιος του 72χρονου βλέπει τις ελπίδες να μειώνονται.

Ένα ανάλογο δράμα ζει και η σύζυγος διασωληνωμένου εκτός εντατικής στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ήδη όπως λέει στο Live News έχουν περάσει πέντε μέρες από τη στιγμή που κανονικά θα έπρεπε δίνει τη μάχη μέσα σε ΜΕΘ.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή και οι προσπάθειες των γιατρών όπως μας λέει για τον άνθρωπό της, δεν αρκούν, χωρίς την υποδομή.

Για τα κριτήρια που βάζουν οι γιατροί για είσοδο ασθενών στην εντατική είχε μιλήσει στο Live News χθες, με τρόπο κυνικό ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν στη μέγγενη του κοροναϊού, τα κρούσματα παρά το lockdown δεν λένε να μειωθούν, οι θέσεις στις εντατικές στερεύουν και η νέα πραγματικότητα δείχνει πιο δύσκολη από ποτέ.

Ο κ. Γιάννης Τσαντίλας, γιος ενός ανθρώπου 72 χρόνων διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ μίλησε στο MEGA για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Πήγα στο Τζάνειο με τη μητέρα μου, μας είπαν ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη.», συγκλόνισε ο κ. Τσαντίλας μιλώντας για τον πατέρα του που βρίσκεται εκτός ΜΕΘ εδώ και 11 ημέρες.

«Μου είπαν ότι μίλησαν με ΜΕΘ έδωσαν τα στοιχεία και είπαν ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν κάτι, δεν μπορεί να μπει σε ΜΕΘ επειδή η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό μου είπαν οι γιατροί δεν υπάρχει λόγος να μπει στη ΜΕΘ πλέον και μας είπαν απλά ότι ο πατέρας μου σε μία ώρα, σήμερα, αύριο, δυστυχώς θα καταλήξει αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Αν ο άνθρωπος έχει διασωληνωθεί πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Απλά τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Ο πατέρας μου μπήκε, μας είπαν εχθές έμαθα ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο και έπαθε κάποια επιληπτική κρίση. Σταμάτησαν να δουλεύουν και τα νεφρά του. Δεν γνωρίζω εγώ από τις 5 του μήνα που διασωληνώθηκε αν είχε βρεθεί μονάδα πώς θα ήταν η κατάσταση υγείας του. Μπορεί ο πατέρας να καταλήξει μπορεί να κατέληγε ούτως ή άλλως. Δηλαδή μιλάω. Είναι ζωντανός και μιλάω σαν να είναι πεθαμένος».

«Οι γιατροί μου λέγανε κάθε μέρα κάνουμε κλήση στο ΕΚΑΒ που αποφασίζει ποιος θα μπει στην εντατική. Δηλαδή έχω απελπιστεί.

Κάθε μέρα μου έλεγαν είναι σταθερός, είναι κρίσιμος. Είναι η πραγματικότητα αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ όμως ότι ο πατέρας μου ή άλλοι άνθρωποι θα πεθάνουν εκτός κοροναϊού.

Ο πατέρας μου είναι ένα νούμερο με το ονοματεπώνυμό του στη λίστα του ΕΚΑΒ στην αναμονή. Για μένα όμως είναι πατέρας μου. Δεν είναι ένα νούμερο στην αναμονή.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr