Τα πράγματα δεν πάνε καλά δυστυχώς. Σε πολλούς δήμους παρατηρούνται φαινόμενα καταστροφών σε δημόσιους χώρους.

«Μέσα σε συνθήκες πανδημίας λοιπόν και έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Διονύσου, υπάρχουν δυστυχώς κι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να γκρεμίσουν και να βανδαλίσουν δημοτικές υποδομές, οι οποίες έχουν χτιστεί με πολύ κόπο και χρήματα όλων των δημοτών. Οι σοβαρές ζημιές που έγιναν στο Δημοτικό Γήπεδο της Σταμάτας τις προηγούμενες ημέρες -σε συνέχεια δυστυχώς βανδαλισμών και σε άλλα γήπεδα του Δήμου – είναι κυριολεκτικά πέρα και έξω από κάθε λογική προκαλώντας αποτροπιασμό αλλά και απογοήτευση.

Η Δημοτική Αρχή θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εξιχνίαση της αδιανόητης αυτής πράξης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους εμπλέκονται. Επίσης θα διερευνήσει τη λήψη τυχόν πρόσθετων μέτρων, σε σχέση με την προσπάθεια αποτροπής αντίστοιχων κρουσμάτων στο μέλλον.

Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε για να παραμείνουν οι αθλητικές και άλλες υποδομές του Δήμου μας σε ικανοποιητικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις χαρούμε μετά την καραντίνα. Ας μην αφήσουμε τους λίγους να στερήσουν από τους πολλούς τη χαρά της άθλησης» τονίζουν σχετικά από το Δήμο Διονύσου.

Σε συνέχεια των επιπτώσεων της χιονόπτωσης στο δήμο, που φάνηκε ανοχύρωτος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν, προστίθενται οι βανδαλισμοί.

Είναι απορίας άξιο πάντως πώς η δημοτική Αρχή ακόμη δεν έχει φροντίσει να προστατεύσει τη δημοτική περιουσία.

Είτε να τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας είτε να προσλάβει κάποια ιδιωτική εταιρία φύλαξης να ελέγχει τους χώρους.

Οι ζημιές, αν είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, όπως φαίνεται πως είναι, κοστίζουν περισσότερο από τις δαπάνες που προαναφέρθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πολιτεία, συνολικά, οφείλει να σκύψει και να μελετήσει τα αυξανόμενα κρούσματα βίας και βανδαλισμών που παρατηρούνται στους κόλπους της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο