Αυτές οι πόλεις έχουν πάρα πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Βαρανάσι, Ινδία

Οι πιο ιερές πόλεις της Ινδίας και του Ινδουισμού έχουν ένα πραγματικό πρόβλημα ρύπανσης.

Το επίπεδο των αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 είναι 146, σχεδόν το χειρότερο στον κόσμο. Ο πρωθυπουργός Modi είναι στην πραγματικότητα από το Varanasi και ο εξαιρετικά δημοφιλής Ινδός ηγέτης γνωρίζει αναμφίβολα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του.

Και πάλι, οι εκπομπές της βιομηχανίας και των οχημάτων ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό. Το πρόβλημα ξεκινάει από τα υψηλά επίπεδα βρεφικής θνησιμότητας (σύμφωνα με πληροφορίες 70 ανά 1000 γεννήσεις), έως την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη ρύπανση από το νερό στον Γάγγη, οι προκλήσεις για αυτήν την αρχαία ιερή πόλη είναι τεράστιες.

Επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα λύματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, εισχωρούν στον Γάγγη. Τοξικές χημικές ουσίες από βιομηχανικά απόβλητα, το ίδιο.

Δελχί, Ινδία

Στη λίστα των πιο μολυσμένων πόλεων σε συγκέντρωση σωματιδίων, 10 από τις 11 κορυφαίες πόλεις βρίσκονται στην Ινδία και όχι στην Κίνα, όπως πολλοί πιστεύουν.

Στο Δελχί, τα επίπεδα PM2.5 είναι στα 143, ένα εντελώς επικίνδυνο επίπεδο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Το Δελχί – που στην πραγματικότητα ονομάζεται Εθνική Πρωτεύουσα του Δελχί και περιλαμβάνει το Νέο Δελχί – είναι η 2η πιο παραγωγική αστική περιοχή της Ινδίας, μετά τη Βομβάη.

Όπως η Βομβάη, η τοπική οικονομία της είναι τεράστια και αναπτύσσεται και όπως η Βομβάη, η πόλη είναι γεμάτη με αυτοκίνητα, καθώς και ένα σύστημα δημόσιων μεταφορών που αντιμετωπίζει προβλήματα με την ταχεία ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επιστημών της Γης της Ινδίας, πάνω από το 40% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Δελχί προκαλείται από τις εκπομπές οχημάτων, οι οποίες μετατρέπουν τον ουρανό σε μια καπνιστή ομίχλη που σχεδόν εξαλείφει τον ήλιο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ενώ το μετρό του Δελχί μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και σχεδιάζεται ένα Περιφερειακό Σύστημα Ταχείας Διαμετακόμισης (RRTS), οι κάτοικοι του Δελχί θα πρέπει να επιλύσουν τα ανησυχητικά υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη μητροπολιτική περιοχή τους και να βρουν λύσεις γρήγορα πριν η υγεία τους υποφέρει ακόμη περισσότερα από ό,τι έχει ήδη.

Πηγή: immigroup.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο