Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Με την πλάτη στον τοίχο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Με την πλάτη στον τοίχο

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον χαμένο να… χάνεται. Σε οριακό σημείο και προερχόμενοι από κακά αποτελέσματα οι δύο Δικέφαλοι δεν έχουν άλλα περιθώρια.

Με μόλις έναν βαθμό στα τρία τελευταία ματς ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την παρουσία του στην κανονική διάρκεια της Super League. Με ήττα από τον Βόλο πηγαίνει στα πλέι οφ η ασταθής ΑΕΚ και οι δύο Δικέφαλοι που η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Ο Παναθηναϊκός καραδοκεί στο -2 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στο -3 από τους «κιτρινόμαυρους» κάτι που σημαίνει ότι ο ηττημένος από το μεταξύ τους ντέρμπι στην πρεμιέρα, μπορεί να βρεθεί με το… καλημέρα με την πλάτη στο τοίχο. Από την άλλη το ντέρμπι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του νικητή. Κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο αφού εκεί φαίνεται πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και για τους δύο.

Φυσικά στα πλέι οφ είναι περιττό να πούμε ότι όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι ωστόσο έχει σημασία να σταθούμε και στα ματς των δύο ομάδων, τη δεύτερη αγωνιστική. Εκεί όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στο γήπεδο όπου μόλις το βράδυ της Κυριακής έφυγε ηττημένος.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως ένα ξεκίνημα με μηδέν στα δύο για κάποιον από τους δύο, θα αποτελεί καταστροφή και η αντιστροφή της κατάστασης θα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη έως και απίθανη. Από την άλλη βέβαια, ένα δύο στα δύο θα φέρει κάποιον από τους δύο καβάλα στ’ άλογο.

Πάντως είναι εντυπωσιακό και σίγουρα όχι τιμητικό για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πως οι δύο ομάδες που κατέκτησαν τα πρωταθλήματα τη διετία 2018-2019 έχουν φτάσει σε σημείο πλέον να μάχονται για την έξοδό τους στην Ευρώπη. Και δεν πρέπει να υποτιμάται βέβαια και ο Αστέρας Τρίπολης που μπορεί να έχασε την τελευταία αγωνιστική από τον ΠΑΣ Γιάννινα ωστόσο απέχει πέντε βαθμούς από την τέταρτη θέση και κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει.

Καθόλου ενθαρρυντική επίσης δεν είναι και η βαθμολογία μεταξύ των έξι πρώτων για τους δύο Δικεφάλους, με την ΑΕΚ να είναι οριακά τέταρτη και τον ΠΑΟΚ στην τελευταία θέση. Πίσω και από τον Αστέρα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ 6 ΠΡΩΤΩΝ

1. Oλυμπιακός 21 (6-3-1)
2. Αρης 14 (4-2-4)
3. Παναθηναϊκός 14 (4-2-4)
4. ΑΕΚ 11 (2-5-3)
5. Αστέρας 11 (3-2-5)
6. ΠΑΟΚ 10 (2-4-4)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

1η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

2η αγωνιστική

ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική

Άρης-ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

5η αγωνιστική

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Άρης-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

7η αγωνιστική

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

8η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Άρης

9η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

10η αγωνιστική

ΑΕΚ-Άρης
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024