Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κινεζο-Σκωτσέζα ηθοποιός Katie Leung η οποία υποδυόταν την Τσο Τσανγκ στην κινηματογραφική μεταφορά του «Χάρι Πότερ», μίλησε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δεχόταν από θαυμαστές της σειράς, μετά τη συμμετοχή της στο «Κύπελλο της Φωτιάς» το 2005.

Η ηθοποιός, καλεσμένη στο podcast «Chinese Chippy Girl», θυμήθηκε την εποχή που συμμετείχε στην ταινία λέγοντας: «Κάποια στιγμή έψαχνα τον εαυτό μου στο Google και θυμάμαι να διαβάζω διάφορα σχόλια, πολλά απ’ τα οποία ήταν ρατσιστικά.»

Σύμφωνα με την Leung, όταν ήταν 16 ετών και ανέλαβε τον ρόλο της Τσο Τσανγκ δεν είχε κανενός είδους πληροφόρηση ή εκπαίδευση για το πως έπρεπε να συμπεριφέρεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ωστόσο, η ίδια θυμάται ξεκάθαρα τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων που είχαν αναλάβει την εκπροσώπησή της να της ζητούν να αρνηθεί το γεγονός πως δεχόταν ρατσιστικές επιθέσεις στο διαδίκτυο.

Την ίδια εποχή η Leung είχε ανακαλύψει πως υπήρχε ολόκληρος ιστότοπος αφιερωμένος σε μηνύματα μίσους εναντίον της.

«Θυμάμαι να μου λένε: Κοίταξε Katie, δεν τα έχουμε δει, δεν ξέρουμε ποια είναι τα site για τα οποία μιλάνε. Και ξέρεις, αν σε ρωτήσει κανείς, απλώς πες ότι δεν είναι αλήθεια. Πες ότι δεν συμβαίνει» λέει τώρα η ηθοποιός.

«Και απλώς κούνησα συγκαταβατικά το κεφάλι μου, παρόλο που το είχα δει με τα μάτια μου. Σε στυλ: εντάξει, ναι, θα πω ότι όλα είναι υπέροχα».

Η ίδια, παρόλο που δηλώνει ευγνώμων για την τύχη που είχε να συμμετέχει στην ταινία, εύχεται να είχε καταφέρει να μιλήσει δημόσια για όσα διαδραματίζονταν τότε.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο Entertainment Weekly το 2016, η Leung έχει αναφερθεί στον ρατσισμό που βίωσε λέγοντας: «Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά για αυτό το κομμάτι του, επειδή ήμουν σε άρνηση της πραγματικότητας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο