Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: Τα «γυρίζει» ο κουνιάδος του «Ινδιάνου» - Στον «αέρα» η έρευνα για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Νέα Σμύρνη: Τα «γυρίζει» ο κουνιάδος του «Ινδιάνου» – Στον «αέρα» η έρευνα για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Ο 30χρονος αρνείται ότι ήταν καν στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, ζητώντας να εξεταστεί μια σειρά μαρτύρων που φέρεται να ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ και υποστηρίζοντας ότι ο κουνιάδος του είναι ψυχικά διαταραγμένος και προσπαθεί να τον εκδικηθεί για οικογενειακή υπόθεση.

Την απόλυτη ανατροπή έφερε στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη η νέα κατάθεση του βασικού μάρτυρα ο οποίος είχε υποδείξει τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό κουνιάδο του ως το άτομο που είχε ορμήξει και είχε «γκρεμίσει» τον άτυχο 28χρονο από τη μοτοσικλέτα του.

Ο άνθρωπος που φαίνεται να «έκαψε» τον 30χρονο και να ήταν το πρόσωπο που τον πρόδωσε στις αρχές, με μια δεύτερη κατάθεση που έδωσε χθες το μεσημέρι στην ανακρίτρια, τα «γυρίζει» υποστηρίζοντας ότι τον είδε να τρέχει με τον όχλο αλλά όχι να χτυπά τον 28χρονο αστυνομικό.

Ο ίδιος ο 30χρονος αρνείται ότι ήταν καν στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, ζητώντας να εξεταστεί μια σειρά μαρτύρων που φέρεται να ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ και υποστηρίζοντας ότι ο κουνιάδος του είναι ψυχικά διαταραγμένος και προσπαθεί να τον εκδικηθεί για οικογενειακή υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή, εντύπωση έκανε η πρωτοφανής ταχύτητα με την οποία η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στις συλλήψεις για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Με την οργή του κόσμου απέναντι στην αστυνομική βία να βρίσκεται στα ύψη, κάποιοι χαιρέκακα σχολίασαν στα social media ότι η αστυνομία βρήκε τα ίχνη των υπόπτων σε λιγότερο από ένα 24ωρο, ενώ άλλοι στόχοι εξακολουθούν να της διαφεύγουν…

Αν πράγματι αποδειχτεί κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι ο Ελληνοϊρακινός δεν ήταν εκεί, τότε αυτό θα αποτελέσει ένα πλήγμα για την αστυνομία, καθώς σημαίνει ότι ο πραγματικός «Ινδιάνος» διαφεύγει της σύλληψης.

Προφυλακιστέος 23χρονος – Ελεύθερος 22χρονος

Εντωμεταξύ, προχώρησαν οι διαδικασίες για δύο ακόμη από τους τέσσερις νεαρούς εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακουργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή βάσει της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών του.

Αντίθετα, ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ 3 φορές το μήνα και της εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για τον 22χρονο που φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και να είχε εμπλακεί στο παρελθόν στην επίθεση κατά των γραφείων του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες απολογήθηκε ήταν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Όπως δήλωσε η συνήγορός τους Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν απο τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελικη διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, αλλά οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και οδήγησαν στη σύλληψη τους, δεν τους γνωστοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να τις αντικρούσουν στις απολογίες τους.

Από τις ίδιες συνομιλίες που μπήκαν στη δικογραφία δεν προέκυπτε ότι ο 22χρονος ήταν στο σημείο της επίθεσης, εκεί δηλαδή που ξυλοκοπήθηκε άγρια ο αστυνομικός.

Φιάσκο: Τον συνέλαβαν και τον διαπόμπευσαν για σχόλιο στο Facebook

Προβληματισμό για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η υπόθεση σύλληψης ενός άλλους 22χρονου, ο οποίος φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομίας και κάποιων ιστότοπων με αφορμή ένα… σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα.

Το μόνο λάθος που έκανε ο νεαρός ήταν να αφήσει ένα σχόλιο ένα σχόλιο σε μία διαδικτυακή του φίλη που τον έκανε «tag» κάτω από ένα βίντεο των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκε ο νεαρός στο στόχαστρο των αρχών, παρότι ο ίδιος φέρεται να διαμένει στο Μενίδι, και δεν βρέθηκε καν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια της προχθεσινής κινητοποίησης.

Μάλιστα, μετά τη σύλληψή του, ο 22χρονος Αλβανικής καταγωγής έγινε στόχος διασυρμού σε διάφορες ιστοσελίδες αστυνομικού περιεχομένου, οι οποίες αποκάλυψαν τα στοιχεία και της φωτογραφίες του.

Τελικά, αφού δεν προέκυπτε εμπλοκή του στα πραγματικά περιστατικά, η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο, με τα σχετικά δημοσιεύματα να ανακαλούνται.

Με την περίπτωσή του ασχολήθηκε και τα Ellinikahoaxes, τα οποία επισύναψαν και σχετική ανάρτηση του νεαρού, κατά την οποία τονίζει πως δεν έχει σχέση με τα γεγονότα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως και πέντε ακόμη καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία, διερευνώνται υπό εποπτεία εισαγγελέα, ενώ για τέσσερα περιστατικά αστυνομικής βίας έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

«Τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε»: Σοκάρουν τα λόγια των δραστών κατά του αστυνομικού

Ηχητικό ντοκουμέντο περίπου 20 λεπτών φαίνεται να έχει στα χέρια της η ελληνική αστυνομία από την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Το MEGA είχε αποκαλύψει πως κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη ένας εκ των δραστών είχε αφήσει ανοιχτό το κινητό του και η αστυνομία παρακολουθούσε τη συνομιλία του.

Πρόκειται για συνομιλίες που περιλαμβάνουν φωνές και ύβρεις όπως: «πάρτε του τον οπλισμό», «χτυπήστε τον», «εντάξει τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε».

Τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται από το κινητό του 23χρονου που έχει ήδη συλληφθεί για επίθεση και ο οποίος ήταν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Η φράση «πάρτε του τον οπλισμό» συμπίπτει με αυτό που έχει καταθέσει ήδη αστυνομικός, ότι δηλαδή είχε γίνει επιχείρηση με τον μεγάλο φόβο του 28χρονου ειδικού φρουρού να είναι μην του αποσπάσουν το όπλο.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024