Σε περίπου τέσσερις μήνες αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο του φράγματος στην Τρίγλια Χαλκιδικής, ανακοίνωσε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολου Πάνα.

Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός τα εγγειοβελτιωτικά έργα αποτελούν στόχο του ΥΠΑΑΤ, για την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, την ορθολογική διαχείριση των εδαφοϋδατικών πόρων, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους, όλα σημαντικά για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Όπως είπε ο κ. Λιβανός στα έργα που θα εντάξει το ΥΠΑΑΤ στο Ταμείο Ανάκαμψης, κυρίαρχο ρόλο θα έχουν τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, προς όφελος του περιβάλλοντος και των παραγωγών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η κατασκευή του φράγματος και ταμιευτήρα 440.000 κ.μ. στη θέση «Πλατάνια» Δημοτικής Ενότητας Τρίγλιας στο Νομό Χαλκιδικής,

Το έργο εντάχθηκε τον Ιούλιο 2019 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 6.205.247,60€.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός πριν τη δημοπράτηση του έργου, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Λόγω του ότι η διαδικασία των απαλλοτριώσεων του έργου καθυστερούσε, από υπαιτιότητα της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαδικασία, η αρμόδια υπηρεσία αιτήθηκε την ένταξη της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων και αυτού του έργου, σε διαδικασία «fast track».

Και πράγματι εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 12 της 29ης Απριλίου 2020 που ενέταξε το έργο στην διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Απαλλοτριώσεων, ώστε να κινηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

Από τότε το έργο είναι πλήρη εξέλιξη.

«Σύμφωνα με την πληροφόρηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας, σε αυτή τη φάση υλοποιείται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη ανεξάρτητου εκτιμητή για την εκτίμηση των αποζημιώσεων για διάφορα έργα του Υπουργείου μας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το συγκεκριμένο έργο.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, εκτιμάται ότι η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου θα ξεκινήσει περίπου σε τέσσερις μήνες», τόνισε ο κ. Λιβανός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr