Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΔΟΜ : Τραγικό θάνατο βρηκαν δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες σε κέντρο κράτησης

ΔΟΜ : Τραγικό θάνατο βρηκαν δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες σε κέντρο κράτησης

Η πυρκαγιά σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή σε ένα υπερπλήρες κέντρο κράτησης. Την Τετάρτη ο ΔΟΜ είχε ανακοινώσει ότι 170 άνθρωποι νοσηλεύονταν και πολλοί από αυτούς ήταν «σε κρίσιμη κατάσταση».

Δεκάδες μετανάστες φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα κέντρο κράτησης στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επικαλούμενος τις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες τοπικής οργάνωσης.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή σε ένα υπερπλήρες κέντρο κράτησης. Την Τετάρτη ο ΔΟΜ είχε ανακοινώσει ότι 170 άνθρωποι νοσηλεύονταν και πολλοί από αυτούς ήταν «σε κρίσιμη κατάσταση».

«Μια ανακοίνωση που δόθηκε χθες (Πέμπτη) στη δημοσιότητα από μια οργάνωση για την προστασία των μεταναστών στην Υεμένη κάνει λόγο για 43 νεκρούς», ανέφερε σήμερα.

Άλλες οργανώσεις εκτιμούν ότι οι νεκροί είναι από 30 έως 60, ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για «εκατοντάδες» θύματα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Αυξημένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στα νοσοκομεία

Μέλη του ΔΟΜ κατάφεραν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία όμως δεν μπόρεσαν να εξακριβώσουν τον αριθμό των νεκρών. Ο Οργανισμός εκφράζει επίσης την απογοήτευσή του επειδή καθίσταται δύσκολη η πρόσβασή του στους επιζώντες «λόγω της αυξημένης παρουσίας των δυνάμεων ασφαλείας στα νοσοκομεία».

Ζήτησε για αυτόν τον λόγο από τους αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν τη Σαναά, να επιτρέψουν την είσοδο σε εργαζομένους σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα υπόστεγο κοντά στο κεντρικό κτίριο του κέντρου κράτησης. Περισσότεροι από 350 μετανάστες, κυρίως Αιθίοπες, βρίσκονταν στο υπόστεγο αυτό.

Οι Χούθι δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα αίτια της πυρκαγιάς, ούτε τον αριθμό των θυμάτων.

Παρά τον πόλεμο, η Υεμένη παραμένει χώρα τράνζιτ για τους μετανάστες από το Κέρας της Αφρικής οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στη γειτονική Σαουδική Αραβία για να βρουν δουλειά.

Λόγω της πανδημίας όμως, χιλιάδες άνθρωποι έχουν μπλοκαριστεί στην Υεμένη και έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024