Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό-Μηταράκης : Να υπάρξει ισχυρός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών

Προσφυγικό-Μηταράκης : Να υπάρξει ισχυρός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών

Νότης Μηταράκης στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ: «Πρέπει να υπάρξει ισχυρός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών, με κίνητρα και αντικίνητρα για τις τρίτες χώρες»

Το θέμα των επιστροφών αλλοδαπών συζητήθηκε στο σημερινό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει ισχυρός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών, με κίνητρα και αντικίνητρα για τις τρίτες χώρες, που θα λειτουργεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου.

Ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι οι αναγκαστικές επιστροφές πρέπει να τεθούν ως προϋπόθεση για τις εθελοντικές.

Καλωσόρισε το γεγονός ότι στο JUMBO Council της ερχόμενης Δευτέρας, δηλαδή τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, θα δοθεί έμφαση στη συζήτηση για την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας πως για τον σκοπό αυτό, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με εποικοδομητικό τρόπο.

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στη συνέχιση της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και «της καλής συνεργασίας, μαζί με μία δυνατή FRONTEX, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» και αναφέρθηκε στη συνάντηση του MED5, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024