Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Παπαευαγγέλου : «Καμπανάκι» για την αύξηση των κρουσμάτων - Στο 92% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Κοροναϊός – Παπαευαγγέλου : «Καμπανάκι» για την αύξηση των κρουσμάτων – Στο 92% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες έχει αυξηθεί και πλέον ανέρχεται σε 2.100 μολύνσεις ημερησίως, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει νωρίτερα 2.405 περιπτώσεις του νέου ιού

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κρούοντας καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα την τελευταία εβδομάδα, καθώς και την αύξηση του ποσοστού του δείκτη θετικότητας.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες έχει αυξηθεί και πλέον ανέρχεται σε 2.100 μολύνσεις ημερησίως, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει νωρίτερα 2.405 περιπτώσεις του νέου ιού.

Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, το ποσοστό του δείκτη θετικότητας -το ίδιο διάστημα- ανέρχεται σε 4,5%, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά εντός του 2021 το όριο του 4%.

Στην Αττική, αυτή τη στιγμή, υπολογίζονται 10.000 ενεργά κρούσματα του κοροναϊού, με τα σημερινά στοιχεία να καταγράφουν 1.137 νέες μολύνσεις.

Όπως τόνισε η καθηγήτρια, ιδιαίτερα υψηλό ιικό φορτίο εντοπίζεται σε όλες της γειτονιές του Λεκανοπεδίου, καθώς στον Πειραιά που καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων στην επικράτεια από την αρχή της πανδημίας

Στο 92% η πληρότητα ΜΕΘ Covid στην Αττική

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και προβλέπουμε ότι θα συνεχίζεται και τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, συνέχισε η κ. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι η πληρότητα των ΜΕΘ υπολογίζεται στο 92%, παρά την αύξηση των κλινών, αλλά και τη συνδρομή ιδιωτικών κλινικών.

Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες.

Κατά την τελευταία βδομάδα στην πρώτη και δεύτερη υγειονομική περιφέρεια υπήρξαν, όπως σημείωσε η ίδια, 2.000 νέες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό.

Δείτε την ενημέρωση

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024