Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota GR Supra Jarama: H Supra στην χώρα των Ιβήρων

Toyota GR Supra Jarama: H Supra στην χώρα των Ιβήρων

H Τoyota δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση της Supra που πρωτοεμφανίστηκε με φόντο την πίστα της Jarama.

Όταν η Supra επέστρεψε στο τετράτροχο σύμπαν μετά από χρόνια εξέλιξης, οι Ιάπωνες επέλεξαν ως ιδανικό “venue” για την πρώτη της εμφάνιση ενώπιον του Τύπου, το Circuito del Jarama, την ιδιαιτέρως τεχνική ισπανική πίστα των περίπου 4,0 χλμ. με τις 14 στροφές.

Τιμώντας την επέτειο της περίστασης, η Toyota δημιούργησε μια ομώνυμη της πίστας ειδική έκδοση  η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 90 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ευρώπη.

Η Jarama Racetrack Edition όπως είναι η πλήρης ονομασία της έκδοσης, επωφελείται από μια νέα απόχρωση για το αμάξωμα ονόματι Horizon Blue, μαύρους τροχούς 19 ιντσών πίσω από τους οποίους ξεχωρίζουν οι κόκκινες δαγκάνες του συστήματος πέδησης δια χειρός Brembo.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με τις γαλάζιες ραφές καθώς και οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στο ταμπλό το οποίο μαζί με την απαραίτητη πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό του κάθε αντιτύπου και την χάραξη της ισπανικής πίστας, φροντίζουν να διαχωρίσουν τη συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση από τις υπόλοιπες.

Εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός καθώς η Jarama Racetrack Edition διαθέτει σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατη γραφική απεικόνιση των χαρτών, καθώς και το Supra Connect το οποίο δίνει πρόσβαση σε διασυνδεδεμένες υπηρεσίες. Περιλαμβάνονται επίσης ηχοσύστημα 10 ηχείων, σύστημα climate control, ψηφιακός πίνακας οργάνων και σύστημα infotainment που φιλοξενείται σε οθόνη 8,8 ιντσών και διαθέτει λογισμικά Apple CarPlay και Android Auto.

Το εξοπλιστικό της παλμαρέ συμπληρώνει το ολιστικό πακέτο ασφάλειας και υποβοήθησης Safety+ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργό cruise control, αυτόματα φώτα, σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα αυτόνομης πέδησης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών.

H έκδοση, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με τον ισχυρότερο διαθέσιμο κινητήρα της γκάμας, δηλαδή τον εξακύλινδρο turbo των 3,0 λίτρων ο οποίος εξασφαλίζει 340 ίππους και 500 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων που μεταδίδει την ισχύ στους πίσω τροχούς και σε ό,τι αφορά τα μεγέθη επιτάχυνσης, απαιτούνται 4,3 δευτερόλεπτα για το sprint των 0-100 χλμ./ώρα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024