Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία : Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας λόγω πολιτικής κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σλοβακία : Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας λόγω πολιτικής κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Σλοβακίας, λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο υπουργός Υγείας της Σλοβακίας, Μάρεκ Κράτσι, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, προκειμένου να αμβλύνει την πολιτική κρίση που δημιουργήθηκε μετά από καταγγελίες κακοδιαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

«Δύο μικρά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έθεσαν την παραίτησή μου ως προϋπόθεση για την παραμονή τους στην κυβέρνηση. Δεν θέλω να σταθώ εμπόδιο με κανέναν τρόπο, γι’ αυτό παραιτούμαι από τη θέση μου», δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφους.

Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων βρίσκεται υπό πίεση, λόγω των πολιτικών αντιμετώπισης της Covid-19, την ώρα που το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων εξαιτίας της νόσου στη χώρα είναι το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο, πίσω από την γειτονική της Τσεχία.

Δύο από αυτά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το SaS και το Za Ludi, επιμένουν σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2020, με επικεφαλής τον Ιγκόρ Μάτοβιτς, ηγέτη του κόμματος OLaNO, μετά την αμφιλεγόμενη αγορά δύο εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Ο Μάτοβιτς από την πλευρά του κατήγγειλε «μια ανήθικη απόφαση των εταίρων μας στον συνασπισμό», πιστεύοντας ότι ο Κράτσι θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός Υγείας, έως ότου η εκστρατεία εμβολιασμού με τη χρήση του εμβολίου Sputnik V μπει σε πλήρη εξέλιξη.

«Δεν θέλουμε κανέναν να εμποδίζει τη χρήση του ρωσικού εμβολίου», προσέθεσε.

Η Σλοβακία, χώρα μέλος της ΕΕ με 5,4 εκατομμύρια κατοίκους, έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων της Covid-19 στον κόσμο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι πρόσφατα ζήτησε τη συνδρομή χωρών όπως η Πολωνία και η Γερμανία, προκειμένου να μεταφέρει ασθενείς κοροναϊού στις δύο αυτές χώρες, καθώς το σύστημα υγείας της Σλοβακίας δέχεται ασφυκτική πίεση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024