Tσεχία : Το Υπουργείο Υγείας ζητά από άλλες χώρες να βοηθήσουν στη νοσηλεία ασθενών με Covid-19
Βοήθεια από άλλες χώρες ζητά πλέον η Τσεχία, καθώς το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά τις τελευταίες ημέρας. Το ίδιο συνέβη και με την γειτονική της Σλοβακία, που μετέφερε ήδη ασθενείς της σε νοσοκομεία του εξωτερικού
Η Τσεχία ζήτησε από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Πολωνία να πάρουν δεκάδες ασθενείς με κοροναϊό, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.
Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι μία από τις πλέον πληγείσες στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πολλά περιφερειακά νοσοκομεία, αντιμέτωπα με μεγάλη εισροή ασθενών κοροναϊού, χρειάστηκε να τους μεταφέρουν αλλού, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και εκατοντάδες μίλια μακριά!
«Ο μεγάλος αριθμός ασθενών που έχουν πρόσφατα μολυνθεί έχει εντείνει την πίεση στο σύστημα υγείας και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνεται», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Υπουργείου.
Μέχρι σήμερα το πρωί, 8.153 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονταν, περιλαμβανομένων 1.735 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.
«Σε ορισμένες περιοχές, τα νοσοκομεία έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και δεν μπορούν πλέον να παράσχουν κατάλληλη φροντίδα ή να δεχθούν νέους ασθενείς χωρίς βοήθεια από άλλα», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Τσέχος υπουργός Υγείας, Γιαν Μπλάτνι.
Σε όλη τη χώρα, το 13% της συνολικής δυναμικότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμο, ενώ στην πρωτεύουσα, Πράγα, η διαθεσιμότητα είναι 5%.
Σημειώνεται ότι η γειτονική Σλοβακία μετέφερε τους πρώτους ασθενείς της με κορονοϊό στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα, καθώς τα νοσοκομεία της είναι γεμάτα ασθενείς με Covid-19.
- Οδύσσεια του Νόλαν: «Ελάχιστα ομηρικά και καθόλου ελληνικά στοιχεία», υποστηρίζει καθηγητή της Οξφόρδηςς
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442