Γερμανία : Αποτελέσματα γρήγορων διαγνωστικών τεστ ενδέχεται θα ενσωματωθούν σε εφαρμογή κινητών
Tα γρήγορα διαγνωστικά τεστ θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην νέα στρατηγική των τεστ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφού από τα καταγραφόμενα κρούσματα θα εξαρτάται πλέον που και σε ποιό βαθμό θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν
Η εφαρμογή προειδοποίησης κρουσμάτων για τον κοροναϊό (Corona-Warn-App) στα κινητά τηλέφωνα βρίσκεται πιθανόν μπροστά σε μια σημαντική εξέλιξη. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας εξετάζει εάν τα αποτελέσματα των γρήγορων διαγνωστικών τεστ μπορούν να ενσωματωθούν στην εφαρμογή αυτή στο μέλλον, ώστε να χρησιμοποιούνται και ως αποδεικτικό στοιχείο, γράφει το περιοδικό «Spiegel».
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι εταιρείες Telekom και SAP οι οποίες συμμετέχουν στην εφαρμογή προειδοποίησης για τον κορονοϊό (Corona-Warn-App), πρότειναν την περασμένη εβδομάδα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας υπό τον Γενς Σπαν να τροποποιηθεί αναλόγωςη εν λόγω εφαρμογή προειδοποίησης κρούσματος κοροναϊού, το οποίο υποβοηθά την ιχνηλάτιση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, το υπουργείο Υγείας εξετάζει επί του παρόντος «το κατά πόσον είναι εφικτή τεχνικά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των γρήγορων διαγνωστικών τεστ αντιγόνου στην εφαρμογή αυτή, η οποία να μπορεί να χρησιμεύει και ως αποδεικτικό και η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και γρήγορη στην χρήση της».
Tα γρήγορα διαγνωστικά τεστ θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην νέα στρατηγική των τεστ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφού από τα καταγραφόμενα κρούσματα θα εξαρτάται πλέον που και σε ποιό βαθμό θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν.
Έτσι, από τη Δευτέρα, κάθε πολίτης στην Γερμανία θα μπορεί να κάνει τεστ για τον κοροναϊό δωρεάν μία φορά την εβδομάδα, όπως αποφάσισαν η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων στην προχθεσινή τους σύσκεψη. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αυτά τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ σε ειδικά κέντρα, στα φαρμακεία ή σε ιατρεία. Το κόστος το αναλαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δανάη Μπάρκα: Παντρεύεται τον αγαπημένο της Φάνη το καλοκαίρι;
- Εικόνες σοκ από τους βανδαλισμούς σε σχολείο της Γλυφάδας
- Κυψέλη: Μεγάλη αναστάτωση από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο βαν
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442