Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία-Κοροναϊός : Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, λέει ο υπουργός Υγείας

Γαλλία-Κοροναϊός : Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, λέει ο υπουργός Υγείας

Η κατάσταση με την Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική» και η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα εκεί, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας

Η κατάσταση με την Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική» και η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα εκεί, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν παρουσιάζει εκθετική αύξηση, οι αριθμοί των νοσηλειών στις ΜΕΘ ανήλθαν σε νέο υψηλό 3,5 μηνών σε εθνικό επίπεδο, προσεγγίζοντας τις 4.000, την ώρα που η Γαλλία αντιμετωπίζει νέα, πιο επικίνδυνα στελέχη.

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι οι παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές και πιο επικίνδυνες και τώρα αντιπροσωπεύουν πάνω από τα 2/3 των μολύνσεων στη Γαλλία», είπε ο Ολιβιέ Βεράν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας νέος ασθενής πηγαίνει στην εντατική στην περιοχή του ευρύτερου Παρισιού κάθε 12 λεπτά, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει πότε θα καταγραφεί η κορύφωση εκεί.

Στην περιοχή του Παρισιού, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ προσεγγίζει τους 1.000 και ενδέχεται να φθάσει τους 1.500 έως το τέλος Μαρτίου, εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη τάση, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το επίπεδο θα ήταν «κρίσιμο» για τα νοσοκομεία της περιοχής.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, εάν η διασπορά της πανδημίας παραμείνει στον τωρινό ρυθμό της», υπογράμμισε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 27.166 σήμερα και ανέρχεται πλέον σε 3,99 εκατομμύρια – ο έκτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 265 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στις 89.830, το έβδομο υψηλότερο παγκοσμίως.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024