Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακό έργο τέχνης πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 67 εκατ. δολαρίων

Ψηφιακό έργο τέχνης πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 67 εκατ. δολαρίων

Η δημιουργία του καλλιτέχνη Beeple ανήκει σε ένα νέο είδος ψηφιακών «μη ανταλλάξιμων περιουσιακών στοιχείων», ή NFT.

Ψηφιακό έργο του αμερικανού καλλιτέχνη Beeple πουλήθηκε την Πέμπτη έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, ποσό ρεκόρ για άυλο έργο τέχνης.

Η δημιουργία Everydays: the First 5.000 Days, ένα ψηφιακό κολάζ από σχέδια και animation που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια 5.000 συναπτών ημερών, καθιστά τον Μάικ Ουίνκελμαν, το πραγματικό όνομα του Beeple, μεταξύ των τριών ακριβότερων εν ζωή καλλιτεχνών παγκοσμίως.

Ηλικίας 39 ετών, ο Μάικ Ουίνκελμαν ήταν γνωστός για τις ψηφιακές δημιουργίες και τις συνεργασίες του, πούλησε όμως το πρώτο έργο του μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Το κολάζ αποτελείται από 5.000 επιμέρους εικόνες (Beeple / Christie’s)

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s, αριθμός-ρεκόρ 22 εκατομμυρίων ανθρώπων παρακολούθησε την Τετάρτη τα τελευταία λεπτά της δημοπρασίας.

Η πώληση αποτυπώνει την άνοδο μιας νέας τεχνολογίας ελέγχου γνησιότητας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain στην οποία βασίζονται κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Το blockchain είναι ουσιαστικά ένας δημόσιος κατάλογος ή ψηφιακό «τεφτέρι» όπου καταγράφονται συναλλαγές χωρίς καμία δυνατότητα εκ των υστέρων παρέμβασης.

Το βίντεο του Beeple ανήκει σε ένα νέο είδος ψηφιακών «μη ανταλλάξιμων περιουσιακών στοιχείων», ή NFT, των οποίων η δημοφιλία διογκώνεται καθώς επενδυτές και απλοί χρήστες σπεύδουν να αγοράσουν αντικείμενα που υπάρχουν μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Το NFT, τεχνολογία που γεννήθηκε το 2017, καλύπτει κάθε ψηφιακό αντικείμενο σε ό,τι αφορά την ταυτότητα, την αυθεντικότητα και την ιχνηλασιμότητα, με τρόπο αδιαμφισβήτητο και απαραβίαστο.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ένα άλλο έργο του Beeple, με τίτλο Crossroad, πουλήθηκε για 6,6 εκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα Nifty Gateway που ειδικεύεται στα ψηφιακά έργα.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024