Εμβόλιο : Ιαπωνική εταιρεία έφτιαξε σύριγγα που βγάζει επιπλέον δύο δόσεις από κάθε φιαλίδιο Pfizer/BioNTech
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ενέκρινε τη χρήση της σύριγγας και η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή της έως το τέλος Μαρτίου
Η ιαπωνική εταιρεία Terumo ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια νέα σύριγγα που μπορεί να αποσπάσει επτά δόσεις από κάθε φιαλίδιο εμβολίου Pfizer/BioNTech κατά του κοροναϊού, δηλαδή μία έως δύο περισσότερες δόσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες σύριγγες.
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ενέκρινε τη χρήση της σύριγγας και η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή της έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, με στόχο την κατασκευή 20 εκατομμυρίων τεμαχίων φέτος.
Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αρχικά αποστελλόταν σε φιαλίδια με την ένδειξη ότι καθένα περιέχει πέντε δόσεις. Όμως με ειδικές σύριγγες είναι δυνατό να εξαχθούν έξι δόσεις, ελαχιστοποιώντας την ποσότητα που μένει σε κάθε φιαλίδιο μετά τη χρήση. Η νέα σύριγγα εξαντλεί και την παραμικρή αδιάθετη ποσότητα μέσα στο φιαλίδιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442