Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για 8η Μάρτη : Η πρώτη μέρα της Γυναίκας μετά το ελληνικό metoo

Μητσοτάκης για 8η Μάρτη : Η πρώτη μέρα της Γυναίκας μετά το ελληνικό metoo

Διπλά σημαντική χαρακτηρίζει τη φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας ο πρωθυπουργός καθώς όπως τονίζει είναι η πρώτη μετά το ελληνικό metoo.

Διπλά σημαντική χαρακτηρίζει τη φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας ο πρωθυπουργός καθώς όπως τονίζει είναι η πρώτη μετά το ελληνικό metoo.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι παρά τα βήματα που έχουν γίνει για την ισότητα των δύο φύλων έχουν ακόμα να γίνουν πολλά για να εξασφαλιστούν ίδιες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

Ο κ. Μητσοτάης δεν παραλείπει να τονίσει το ρόλο των «αόρατων ηρωίδων» της πανδημίας κάνοντας αναφορά στα επαγγέλματα της πρώτης γραμμής που απασχολούν κατά κύριο λόγο γυναίκες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο facebook έχει ως εξής:

«Η 8η Μαρτίου φέτος είναι πολύ διαφορετική και διπλά σημαντική. Γιατί είναι η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας μετά το ελληνικό metoo. Ένα τραύμα που επιτέλους αναδείχθηκε, αλλά μαζί και μια ευκαιρία να επουλωθεί. Γιατί η δυνατή φωνή που έσπασε την ένοχη σιωπή είναι μόνο η αρχή. Και πρέπει να την ακολουθήσουν η τόλμη της Πολιτείας και η ωριμότητα της κοινωνίας. Σε αυτόν το δρόμο βαδίζει, πλέον, και η Ελλάδα.

»Κανείς δεν αμφισβητεί τα βήματα που έχουν γίνει στο μέτωπο της ισότητας. Όλοι, όμως, αναγνωρίζουν πόσο ακόμη απέχουμε από την στιγμή που όλες οι Ελληνίδες θα ξεκινούν από την ίδια θέση, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και θα κατακτούν τους ίδιους στόχους. Και μαζί τους, ο κάθε πολίτης: Στη μόρφωση, στην εργασία, στην οικογένεια. Σε θέσεις ευθύνης και σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

»Ειδικά σήμερα η σκέψη μας είναι με τις «αόρατες» ηρωίδες της πανδημίας: στις νοσηλεύτριές μας και τα κορίτσια στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Στις κοπέλες της Πολιτικής Προστασίας και της καθαριότητας. Αλλά και στις δασκάλες και καθηγήτριες που δίνουν τη μάχη της τηλεκπαίδευσης.

»Κυβέρνηση και Πολιτεία δρουν. Και οι κοινωνίες οφείλουν να διεκδικούν. Όμως δεν αρκούν. Χρειάζονται και άλλα. Με πρώτο, τη διαμόρφωση ατομικού παραδείγματος που θα μετατρέπεται σε συλλογικό. Ώστε τους σωστούς νόμους να τους καθιερώνουν στην πράξη καθημερινές συμπεριφορές δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού. Τότε, ένα μικρό βήμα από όλους θα έχει οδηγήσει σε ένα μεγάλο άλμα τη χώρα».

Η 8η Μαρτίου φέτος είναι πολύ διαφορετική και διπλά σημαντική. Γιατί είναι η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας μετά το ελληνικό…

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024