Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έλεγχοι και πρόστιμα από το ΣΕΠΕ σε αριθμούς - Τι γίνεται με τα μέτρα για τον covid στις επιχειρήσεις

Έλεγχοι και πρόστιμα από το ΣΕΠΕ σε αριθμούς – Τι γίνεται με τα μέτρα για τον covid στις επιχειρήσεις

Μέσα στο 2020 έχουν διενεργηθεί από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ συνολικά 56.241 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 19,2 εκ ευρώ. Το πρώτο δίμηνο του 2021 έγιναν από τον ΣΕΠΕ 8.116 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Μέσα στο 2020 έχουν διενεργηθεί από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ συνολικά 56.241 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 19,2 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο δίμηνο του 2021 έγιναν από τον ΣΕΠΕ 8.116 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ενώ ειδικά για την covid και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, έκανε συνολικά 2.815 έλεγχοι και επέβαλε 35 πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

Συστάσεις σε 300.000 επιχειρήσεις

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι από το Υπουργείο Εργασίας εστάλησαν συστάσεις σε 300.000 επιχειρήσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώτης τόνισε την ανάγκη «άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων με υποχρέωση των επιχειρήσεων για εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων για τη μη διασπορά του κορονοϊού».

Γενικοί και στοχευμένοι έλεγχοι

Ο κ. Τσακλόγλου απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Κατσώτη για ελλιπείς ελέγχους, αντιτείνοντας ότι διενεργούνται δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για να διαπιστωθεί η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Το ΣΕΠΕ σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας διενεργεί γενικούς και στοχευμένους ελέγχους για την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων στους χώρους εργασίας», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου.

Ο κ. Κατσώτης υποστήριξε ότι παρά τις καταγγελίες που γίνονται από εργαζομένους για ελλιπή υγειονομικά μέτρα προστασίας τους αποκρύπτονται, δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι χώροι δουλειά τους σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024