Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Αristοtle Racing Team στέλνει το δικό της μήνυμα ενδυνάμωσης για την Ημέρα της Γυναίκας

H Αristοtle Racing Team στέλνει το δικό της μήνυμα ενδυνάμωσης για την Ημέρα της Γυναίκας

Δείτε τι έχουν να πουν τα κορίτσια της ερευνητικής ομάδας που ασχολείται με την κατασκευή αγωνιστικών μονοθέσιων τύπου Formula.

Η Aristotle Racing Team (ART), ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ασχολείται με την κατασκευή αγωνιστικών μονοθέσιων τύπου Formula, αποφάσισε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας να στείλει ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όλες.

«Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε τις γυναίκες να ασχοληθούν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και με όποιο άλλο χώρο επιθυμούν» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας η οποία έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις.

Σε ένα ξεχωριστό βίντεο που δημιούργησαν για την σημερινή γιορτή τα κορίτσια της ομάδας μας συστήνονται και δίνουν μια γεύση από όλα όσα καταπιάνονται στο πλαίσιο της δράσης τους με την Aristotle Racing Team.

Ποιά είναι η Aristotle Racing Team

Η Αristοtle Racing Team δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελείται κυρίως από φοιτήτριες και φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθεσίου. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και με τις ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις που έχει επιτύχει στους διεθνείς αγώνες Formula Student κατατάσσεται στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως.

Η σειρά διεθνών διαγωνισμών Formula Student απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Μηχανικούς και η βασική της ιδέα στηρίζεται στο ότι μία κατασκευάστρια εταιρεία ζητεί από μία ομάδα να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τύπου Formula, με στόχο τη συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024