Η Aristotle Racing Team (ART), ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ασχολείται με την κατασκευή αγωνιστικών μονοθέσιων τύπου Formula, αποφάσισε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας να στείλει ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όλες.

«Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε τις γυναίκες να ασχοληθούν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και με όποιο άλλο χώρο επιθυμούν» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας η οποία έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις.

Σε ένα ξεχωριστό βίντεο που δημιούργησαν για την σημερινή γιορτή τα κορίτσια της ομάδας μας συστήνονται και δίνουν μια γεύση από όλα όσα καταπιάνονται στο πλαίσιο της δράσης τους με την Aristotle Racing Team.

Ποιά είναι η Aristotle Racing Team

Η Αristοtle Racing Team δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελείται κυρίως από φοιτήτριες και φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθεσίου. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και με τις ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις που έχει επιτύχει στους διεθνείς αγώνες Formula Student κατατάσσεται στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως.

Η σειρά διεθνών διαγωνισμών Formula Student απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Μηχανικούς και η βασική της ιδέα στηρίζεται στο ότι μία κατασκευάστρια εταιρεία ζητεί από μία ομάδα να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τύπου Formula, με στόχο τη συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο