Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυρανάκης στο MEGA : Ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε στην Ν.Σμύρνη ανήκει στους «γνωστούς, άγνωστους»

Κυρανάκης στο MEGA : Ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε στην Ν.Σμύρνη ανήκει στους «γνωστούς, άγνωστους»

Την κίνησή του να αποκαλύψει τα στοιχεία του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη προσπάθησε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μετά τις έντονες αντιδράσεις

Την κίνησή του να αποκαλύψει τα στοιχεία του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη προσπάθησε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του αυτή.

Αντιδράσεις που δεν κάμφθηκαν παρά την κάλυψή του από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Ο βουλευτής έσπευσε να τονίσει από την αρχή ότι καταδίκασε την υπέρμετρη βία που ασκήθηκε στον νεαρό «παρά το γεγονός πως ο τελευταίος είχε παραβατική συμπεριφορά», την οποία, μάλιστα, σε άλλο σημείο συνέδεσε «με την πολυετή προσπάθεια της Αριστεράς να δημιουργήσει ήρωες».

Ερωτηθείς επίμονα γιατί δημοσιοποίησε τα στοχεία του νεαρού προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του επικαλούμενος την πολιτική ταυτότητα του νεαρού.

Αίσθηση δε προκάλεσε και η απαντήση του ότι πρόκεται για έναν από τους λεγόμενους στα δελτία ειδήσεων «γνωστούς – άγνωστους», όταν υπερθματίζοντας είπε πως δεν ήθελε να πλανάται η  στρεβλή εικόνα ότι πρόκειται για επίθεση σε έναν απλό πολίτη που έκανε τη βόλτα του στη Νέα Σμύρνη.

Απάντηση είχε ο κ. Κυρανάκης και στο γιατί δεν υπήρξε βίντεο που να δείχνει την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά του νεαρού προς τους αστυνομικούς, κάτι που ίσως εξηγούσε -τουλάχιστον σε ένα βαθμό- την δική τους αντίδραση. «Μπορεί να υπάρχει και να μην έχει δημοσιευθεί.» ήταν η απάντηση του κ. Κυρανάκη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι γι’ αυτό είναι υπέρ της κάμερας σε κάθε αστυνομικό. «Για να γνωρίζει κάθε πολίτης και ο κάθε αστυνομικός ότι οι κινήσεις του καταγράφονται», τόνισε.

Καταδίκασα εξαρχής την υπέμετρη βία

«Μπορεί εγώ να προέρχομαι από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, μπορεί σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου να έχω στηρίξει το έργο της αστυνομίας, γιατί θεωρώ ότι η συνολική τους παρουσία είναι καλή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι ασκήθηκε υπέρμετρη βία. Αυτό είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο και δεν εκφράζει το σύνολο της αστυνομίας και γι αυτό καταδικάστηκε και από συναδέλφους τους».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και τις ΕΔΕ που ανοίγουν στην αστυνομία, αλλά δεν μαθαίνουμε ποτέ την εξέλιξή τους, τόνισε: «Μαθαίνουμε πολλές φορές για τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις αλλά και τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες μπαίνουν οι αστυνομικοί. Και πολλές φορές βρίσκονται και αντιμέτωποι με αναρχικές ομάδες μέσα στο δικαστήριο οι οποίες στοχοποιούν τις οικογένειες τους, στοχοποιούν τα παιδιά τους και λοιπά και λοιπά.»

» Εγώ όμως δεν θέλω να σταθώ σε όλο αυτό. Θέλω να σταθώ στο ότι παρότι αυτός ο άνθρωπος είχε μια παραβατική συμπεριφορά, δεν άξιζε όπως και κανένας άλλος ανεξαρτήτως ιδεολογίας και είδους παραβατικής συμπεριφοράς», μια τέτοια αντιμετώπιση από την στιγμή που δεν αποτελεί απειλή για τον αστυνομικό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024