Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί συνολικά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, έχουμε πραγματοποιηθεί 1.120.000 εμβολιασμοί, ενώ 373.000 άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. Αυτό αντιστοιχεί στο 7,12% των πολιτών της χώρας.

Ακόμα, όπως είπε ο ίδιος σε επικοινωνία με την Pfizer η εταιρεία του επιβεβαίωσε πως τον Απρίλιο θα παραδοθούν στην Ελλάδα 1.071.000 δόσεις, ενώ από την πλευρά της και η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι θα τηρήσει το σχέδιο παραδόσεων για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η επόμενη ομάδα που ακολουθεί είναι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, η ομάδα Α, με την πλατφόρμα να ανοίγει στα μέσα Μαρτίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70-74 και ακολούθως η ηλικιακή ομάδα 65-69.

Όπως υπογράμμισε, «σύμφωνα με τις παραδόσεις υπολογίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο