Φωτογραφίες: Automedia

Το Grandland X ετοιμάζεται να απεμπολήσει το γράμμα Χ της ονομασίας του, επωφελούμενο σε… αντάλλαγμα από μια σειρά αναβαθμίσεων που θα το εναρμονίσουν με τα νεότερα Crossland και φυσικά το Mokka.

To ανανεωμένο Grandland εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό πλάι-πλάι με το ετοιμοπόλεμο Mokka από όπου και θα αντλήσει τις σχεδιαστικές επιρροές για την ανανέωσή του.

Μια προσεκτική, κατ΄αντιπαράσταση σύγκριση με το γειτονικό Mokka, προδίδει μια ανάλογη όψη όπου κυριαρχούν η μεγαλύτερη κατώτερη γρίλια και η μικρότερη άνω. Αν και η αισθητική των φωτιστικών σωμάτων δεν διακρίνεται δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο Grandland θα υιοθετήσει αιχμηρότερα φώτα με LED ημέρας. Το παζλ συμπληρώνουν οι τριγωνικές εισαγωγές αέρα όπως συμβαίνει και με το προσφάτως ανανεωμένο Crossland.

Aνάλογες του Crossland προδιαγράφονται και οι αλλαγές στο πίσω τμήμα και παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφικά τεκμήρια, αναμένονται νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, περισσότερο χρώμιο και μια ανασχεδιασμένη θύρα αποσκευών.

Στο εσωτερικό αναμένεται να εφαρμοστεί μια σειρά βελτιώσεων στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται νέες επιλογές για τις επενδύσεις ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι προσθήκες σε επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος αυτόνομης πέδησης με λειτουργία ανίχνευσης πεζών.

Σε επίπεδο κινητήρων δεν αναμένεται να υπάρξουν κοσμοϊστορικές αλλαγές με το ανανεωμένο Grandland να διαθέτει στην γκάμα του συμβατικές όσο και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με ισχύ 130 ίππους η οποία θα δίνει τη σκυτάλη σε τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με ισχύ 180 ίππων. Επίσης θα προσφέρεται η δυνατότητα diesel επιλογής η οποία θα εφοδιάζεται με μοτέρ 1,5 λίτρου απόδοσης 130 ίππων.

Σε ό,τι αφορά τις plug-in υβριδικές εκδόσεις θα είναι δύο και θα έχουν ως βάση τον κινητήρα των 1,6 λίτρων. Η εμπροσθοκίνητη έκδοση θα αποδίδει 224 ίππους και η τετρακίνητη 300 ίππους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο