Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχοινάς : Τις επόμενες ημέρες η παρουσίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού - Να μη χαθεί το καλοκαίρι

Σχοινάς : Τις επόμενες ημέρες η παρουσίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού – Να μη χαθεί το καλοκαίρι

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται με ταχείς ρυθμούς πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, τις οποίες θα παρουσιάσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας, εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, που θα παρουσιάσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στόχος μας είναι η διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων, ώστε να μη χαθεί το ευρωπαϊκό και το ελληνικό καλοκαίρι», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, στο επίκεντρο της οποίας ήταν «τα κρίσιμα θέματα της πανδημίας και του μεταναστευτικού».

Ο κ. Σχοινάς τόνισε «τη στενή συνεργασία» που είχε με τις ελληνικές αρχές για τα θέματα αυτά και αναφέρθηκε με θαυμασμό στην «υποδειγματική προσπάθεια» που έχει καταβάλει η Ελλάδα στη διαχείριση της πρωτοφανούς πρόκλησης της πανδημίας, έχοντας επιτύχει «ένα μικρό θαύμα», γεγονός που «έχουν αναγνωρίσει και οι εταίροι μας σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο».

Αναφερόμενος στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο παρουσίασε στην ελληνική Βουλή, τόνισε ότι «αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει η Ευρώπη ένα συνολικό και αποτελεσματικό πλαίσιο διαχείρισης του μεταναστευτικού, με δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών και με αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών».

Ως προς τις νέες δομές που επισκέφθηκε στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτούνται 100% από την ΕΕ, υπογράμμισε ότι «η ραγδαία αποσυμφόρηση στα νησιά μας δίνει τώρα την ευκαιρία να ετοιμάσουμε νέες δομές με ευρωπαϊκά πρότυπα για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στο μέλλον».

Ολόκληρη η δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά :

«Ολοκληρώνω σήμερα την τετραήμερη επίσκεψή μου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με τις εθνικές αρχές πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται έμπρακτα δίπλα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της. Επισκέφθηκα μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς το κέντρο επιχειρήσεων, το κέντρο ιχνηλάτησης και το εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι, καθώς και ορισμένες από τις 500 Κινητές Ομάδες Υγείας, τις οποίες χρηματοδοτούμε ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο 100% των αναγκών τους.

Διαπίστωσα ιδίοις όμμασι το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της πρωτοφανούς αυτής πρόκλησης από τις αρχές της χώρας μας, γεγονός που έχουν αναγνωρίσει και οι εταίροι μας σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και τις δυνατότητές τις, καταβάλλει μια υποδειγματική προσπάθεια και έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα, έχοντας ήδη ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Κατά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβεβαίωσα ότι, σε συνέχεια της Ελληνικής πρωτοβουλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται με ταχείς ρυθμούς πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, τις οποίες θα παρουσιάσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στόχος μας είναι η διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων, ώστε να μη χαθεί το ευρωπαϊκό και το ελληνικό καλοκαίρι και να μην τεθούν εν αμφιβόλω οι θυσίες των Ευρωπαίων πολιτών. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί.

Ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, παρουσίασα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε έναν εποικοδομητικό, ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους Έλληνες Βουλευτές. Το Σύμφωνο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την Ευρώπη να αποκτήσει επιτέλους ένα συνολικό, συνεκτικό και αποτελεσματικό πλαίσιο για την διαχείριση του μεταναστευτικού, με δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών και με την αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών Μελών να γίνεται ο κανόνας.

Η Ευρώπη θα έχει ισχυρά σύνορα αλλά και θα παραμείνει προορισμός ασύλου στα πλαίσια ενός συστήματος συμβατού με τις αρχές και τις αξίες μας.

Είχα επίσης την ευκαιρία να επιθεωρήσω τις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας και την πορεία των έργων για την κατασκευή νέων σύγχρονων κέντρων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, Κω και Λέρο, καθώς και τις υγειονομικές μονάδες φροντίδας στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά. Η ραγδαία αποσυμφόρηση στα νησιά μας δίνει τώρα την ευκαιρία να ετοιμάσουμε νέες δομές με ευρωπαϊκά πρότυπα για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στο μέλλον.

Η συλλογική δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή από την Ευρώπη και τις ελληνικές αρχές παράγει άμεσα αποτελέσματα τόσο προς όφελος των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος, ξεναγήθηκα στους νέους χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου επίκειται άμεσα η ολοκλήρωση των έργων εν όψει και των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Με τη βοήθεια της Ευρώπης η Αθήνα αποκτά ένα νέο, εμβληματικό στολίδι πολιτισμού».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024