Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τελευταία άνομη πράξη μιας άνομης διοίκησης

Η τελευταία άνομη πράξη μιας άνομης διοίκησης

Η ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου αποδεικνύει ότι #mexritelous παραμένει αμετανόητη. Έστειλε τη λάθος λίστα, οδηγεί την Ομοσπονδία στο Πρωτοδικείο.

Περιμένατε κάτι διαφορετικό; Εμείς -πάλι- όχι. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι τόσο σφιχτά δεμένος στην προεδρική καρέκλα, την οποία θεωρεί εξ οφίτισιο δική του, που δεν σκοπεύει να την αποχωριστεί, προτιμώντας να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε διοίκηση Πρωτοδικείου, παρά να εναρμονιστεί με τις… επιταγές του νόμου.

Τελευταία πράξη (χρονικά, αλλά ενδεχομένως και συνολικά τελευταία του κίνηση) ήταν να στείλει λίστα με πάνω από 900 σωματεία, τα οποία έχουν (κατ’ αυτόν) δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Βεβαίως, έχουν προϋπάρξει οι δράσεις της ΓΓΑ, προκειμένου να αποκτήσουν οι σύλλογοι ειδική αθλητική αναγνώριση και να ενταχθούν στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας, ήτοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές (κι όχι μόνο).

Η διοίκηση Βασιλακόπουλου όχι μόνο δεν βοήθησε τα σωματεία – μέλη της στη συλλογή των δικαιολογητικών, όπως άλλες Ομοσπονδίες έχουν πράξει, αλλά στην ουσία έδειξε ότι είναι υπεράνω των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού. Αποτέλεσμα: Η λίστα δεν έγινε αποδεκτή, η καταληκτική μέρα των εκλογών πλησιάζει κι αν δεν αντιδράσει άμεσα θα χάσει τις ημερομηνίες.

Τι σημαίνει αυτό; Η ΕΟΚ θα οδηγηθεί σε διοίκηση Πρωτοδικείου, κάτι που αποτελεί τη μέγιστη ξεφτίλα για το… εθνικό μας σπορ, για ένα άθλημα με τεράστιες επιτυχίες και με κόσμο, που το ακολουθεί. Αντί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να είναι μπροστάρης στο να σταματήσει το άλγος των σωματείων – σφραγίδων, επιλέγει να δείξει για πολλοστή φορά ότι νιώθει υπεράνω νόμων.

Αν πάλι τα σωματεία ορθώς έπρεπε να συμμετέχουν και αποκλείστηκαν παρανόμως, έπρεπε να είχε βγει και να φωνάζει, κάτι που δεν έγινε, εκτός κι αν έχουμε χάσει επεισόδια, οπότε δεν έχετε παρά να μας βοηθήσετε, στέλνοντάς μας τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΟΚ.

Ας μην ψάχνουμε να βρούμε μυστικά περάσματα κι ας σβήσουμε την… πίπα του Σέρλοκ Χολμς. Ο Βασιλακόπουλος δεν θέλει να γίνουν εκλογές δίχως την υποψηφιότητά του, σαμποτάρει τη διαδικασία, προτιμά να οδηγηθεί το μπάσκετ στην εξαθλίωση, παραδίδει καμένη γη. Κανείς μας δεν πέφτει από τα σύννεφα, έτσι διοικεί εδώ και χρόνια, απλά περιμένουμε να περάσουν οι μέρες και να απαλλαγεί το άθλημα από την πιο επιζήμια διοίκηση όλων των Ομοσπονδιών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024