Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Κερδίζει έδαφος για την παραμονή του ο Ζαν Σαρλ

Ολυμπιακός: Κερδίζει έδαφος για την παραμονή του ο Ζαν Σαρλ

Ο Γάλλος φόργουορντ έχει ανέβει και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να τον κρατήσει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν – Τα στατιστικά του και τα καλύτερα παιχνίδια του με τους Πειραιώτες.

Η φετινή σεζόν δεν κύλησε όπως θα περίμεναν στον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Πειραιά για μια ακόμα χρονιά να βγαίνει από νωρίς εκτός στόχων. Οι Ερυθρόλευκοι μέχρι 15/1 πραγματοποιούσαν εξαιρετικές εμφανίσεις και διεκδικούσαν μια θέση στην 8άδα, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά τους πήρε η κάτω βόλτα. Επτά σερί ήττες και το όνειρο για συμμετοχή στα πλέι οφ έγινε… εφιάλτης.

Τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τέλος της διοργάνωσης από «τελικούς» για την πρόκριση στην 8άδα έχουν μετατραπεί πλέον σε τεστ για την επόμενη σεζόν. Ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα περάσουν από… κόσκινο τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ και θα αποφασίσουν ποιους και για ποιον ρόλο θα κρατήσουν στη νέα ομάδα που θα χτίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ενας από τους παίκτες που δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της παραμονής είναι ο Λιβιό Ζαν Σαρλ. Ο Γάλλος είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, αλλά στα τελευταία παιχνίδια είναι βελτιωμένος και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Ενας παίκτης τον οποίο χρησιμοποιεί ο Μπαρτζώκας σε ειδικές αποστολές. Πολλές φορές μάλιστα φέρει εις πέρας την αποστολή του και προκαλεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του, ακόμα και όταν παίζει ως «5» και όχι ως «4άρι», όπου αποδίδει καλύτερα με βάση τα χαρακτηριστικά του.

Ο Ζαν Σαρλ αγωνίζεται μέσο όρο 16 λεπτά στην Euroleague, έχοντας 6.2 πόντους και 2.8 ριμπάουντ στα 24 παιχνίδια που έχει παίξει. Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Μπασκόνια πέτυχε 15 πόντους, που είναι και το ρεκόρ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε φόρμα. Τα καλύτερα παιχνίδια του με τα χρώματα των Πειραιωτών ήταν με Αλμπα, Βαλένθια, Φενερμπαχτσέ και με την Μπασκόνια, που προαναφέραμε.

Ο Γάλλος έχει 62.7% ποσοστό στα δίποντα (52/83), 32.1% στα τρίποντα (9/28) και 94.7% στις βολές (18/19). Πολύ καλός είναι και στον τομέα των ριμπάουντ, έχοντας κατεβάσει συνολικά 66 στη φετινή σεζόν. Από αυτά τα 28 ήταν επιθετικά και τα 38 αμυντικά. Εχει 14 ασίστ και 13 κλεψίματα, ενώ σε κάνει παιχνίδι κερδίζει 2.1 φάουλ από τους αντιπάλους του.

Ο 28χρονος δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της παραμονής, με τον Μπαρτζώκα να τον υπολογίζει και για την επόμενη σεζόν. Ενας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Ενας παίκτης που βγάζει πάντα ενέργεια στο παρκέ και προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενας μαχητής, τον οποίο φαίνεται πως θα έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός και την επόμενη σεζόν…

Τα στατιστικά του στη φετινή Euroleague:

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024