Τις δομές φιλοξενίας στα νησιά Λέρο και Κω επισκέπτεται σήμερα συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Οι κκ Μαργαρίτης Σχοινάς και Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκαν το ΚΥΤ Λέρου και στη συνέχεια, μετέβησαν στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετεγκατάσταση της δομής. Σημειώνεται ότι, μέσα στο καλοκαίρι του 2021, θα τερματιστεί η λειτουργία του υφιστάμενου ΚΥΤ Λέρου.
Στη συνέχεια αναχώρησαν για να μεταβούν στη Κω όπου θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω, και θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης της υφιστάμενης Δομής.
Οι εν εξελίξει εργασίες στα δύο νησιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων κλειστών/ελεγχόμενων δομών στα σημεία υποδοχής της χώρας και χρηματοδοτούνται 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα επισκεφθούν τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.