Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη – σοκ από Κεραμέως: Έρχονται στο υπουργείο Παιδείας καταγγελίες από σχολεία για σεξουαλική παρενόχληση

Αποκάλυψη – σοκ από Κεραμέως: Έρχονται στο υπουργείο Παιδείας καταγγελίες από σχολεία για σεξουαλική παρενόχληση

Το υπουργείο Παιδείες δέχτηκε καταγγελίες μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε η Μπεκατώρου.

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί ανησυχία  και αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα προχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας στο περιοδικό Down Town, η υπουργός Παιδείας απάντησε στο ερώτημα αν φτάνουν καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας για σεξουαλική παρενόχληση.

Η κ. Νίκη Κεραμέως απάντησε πως «μετά το πρώτο περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισαν να δημοσιοποιούνται ή να μας αποστέλλονται κάποιες καταγγελίες που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Η ίδια, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως αυτές (σ.σ οι καταγγελίες) προωθούνται αρμοδίως για πλήρη διαλεύκανση».

Ο φιλόλογος στην Δυτική Αττική

Yπενθυμίζεται πως δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ξέσπασε η είδηση με τον 62χρονο εκπαιδευτικό που φέρεται να διέπραξε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συγγενικό του πρόσωπο, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός τέθηκε σε αργία, ενώ η  διαδικασία κινήθηκε μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος φιλόλογος από το Χαϊδάρι, καθηγητής ειδικής αγωγής, κακοποιούσε 15χρονο μαθητή επί επτά χρόνια, από τότε δηλαδή που το παιδί ήταν 8 χρόνων, εκμεταλλευόμενος τη συγγένεια που είχε μαζί του, αλλά και το γεγονός ότι έμεναν σε διπλανά σπίτια. Ο 62χρονος συνελήφη χθες, Σάββατο, έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που κατατέθηκε από τους γονείς του 15χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής ειδικής αγωγής, που κακοποιούσε τον μαθητή από όταν ήταν οκτώ χρονών, συνδεόταν με μακρινή συγγένεια με την οικογένειά του και για το λόγο αυτό ο ανήλικος πήγαινε αρκετές φορές στο σπίτι του καθηγητή, όπου και ασελγούσε σε βάρος του. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 15χρονος, ο 62χρονος φέρεται να τον κακοποίησε σπίτι του, ακόμα και μπροστά σε τέσσερα άλλα άτομα.

Οι αστυνομικοί, που προχώρησαν στη σύλληψη του καθηγητή έπειτα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, κατάσχεσαν τον υπολογιστή και το κινητό του, για να ερευνήσουν τις συνομιλίες του, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπήρξαν και άλλα θύματα του 62χρονου.

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών στην Ελλάδα: Ένας βιασμός κάθε εβδομάδα το 2020

Σοκ προκαλούν και  τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην χώρα μας, αφού όπως προκύπτει, το 2020 κάθε εβδομάδα και ένας ανήλικος έπεφτε θύμα βιασμού.

Μάλιστα, την τελευταία πενταετία, κάθε χρόνο τουλάχιστον 43 παιδιά βίωναν τον βιασμό σώματος και ψυχής κάθε χρόνο.

Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι ανατριχιαστικοί αριθμοί προκύπτουν από στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μόνο από τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται σε υπηρεσίες της, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό τους παραμένει στο «σκοτάδι». Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια οι αντίστοιχες υποθέσεις με τις οποίες έχουν ασχοληθεί η ΕΛ.ΑΣ. ξεπερνούν τις 1.000 και αφορούν σε βιασμό, απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση, κ.α. με τα θύματα να φτάνουν τα 1.181.

Οι παραπάνω αριθμοί, ωστόσο δεν αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα μας αφού υπάρχουν αντίστοιχα θύματα τα οποία δεν βρήκαν το σθένος, ή δεν είχαν την δυνατότητα να απευθυνθούν στις αρχές.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το 2020 τα ανήλικα θύματα βιασμού αυξήθηκαν κατά 82% σε σχέση με το 2016. Δραματικά μεγάλα είναι και τα νούμερα όσον αφορά στις υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και ασέλγειας, που μόνο τον περασμένο χρόνο έφτασαν τις 82 με θύματα 95 ανήλικα παιδιά.

Εκτός από τις περιπτώσεις βιασμών και ασέλγειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκαν μέσα στο 2020 και 53 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 63. Από το 2016, ο αριθμός των δηλωμένων περιστατικών που έχει καταγράψει η Αστυνομία φτάνει τα 327, με τα θύματα να αγγίζουν τα 370, περισσότερα από 70 τον χρόνο.

Παράλληλα μέσα στο 2020, υπήρξαν 13 υποθέσεις όπου γονείς εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε οικεία άτομα, εκπαιδευτικούς, κληρικούς ή γιατρούς, και αυτά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Σε 2 άλλες περιπτώσεις, δράστες ασέλγησαν εις βάρος ανηλίκων που για λόγους υγείας δεν μπορούσαν να αντισταθούν.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024